Novi javni konkurs za mađarsku mehanizaciju i opremu :: Semberija INFO ::

 

Novi javni konkurs za mađarsku mehanizaciju i opremu


Subvencije po korisniku su do 70 posto u vrijednosti nabavljene mašine ili priključka.

Poljoprivredni proizvođači i prerađivači u Republici Srpskoj od 14. avgusta do 14. oktobra 2023. moći će da se prijave na novi javni poziv Fondacije za održivi razvoj "Progresus" za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje u okviru projekta podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj.

Subvencija po korisniku je u minimalnom iznosu 2.500, a u maksimalnom iznosu do 25.000 evra ili do 70 posto vrijednosti nabavljene mašine ili priključka. To znači da je sopstveno učešće najmanje 30 posoto. Sopstveno učešće može se u potpunosti ili djelimično obezbijediti i iz kredita, pri čemu kredit mora biti odobren po osnovu ili za namjenu sopstvenog učešća u Javnom pozivu. Državna pomoć, pomoć republičkih organa i organizacija javne uprave, jedinica lokalne uprave i samouprave, pomoć obezbjeđena iz drugih međunarodnih grantova ili sličnih izvora nije prihvatljiv oblik sopstvenog učešća.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači i prerađivači mogu pronaći informacije o načinu podnošenja prijava i uslovima javnog poziva na sajtu www.forsrpska.org, a dodatne informacije mogu se dobiti u kancelarijama Fondacije, putem emeil-a [email protected] ili na broj telefona 051/264-820.

(Agro klub)