Tramp: Nisam uplašeno štene, Pelosi je dementna :: Semberija INFO ::

 

Tramp: Nisam uplašeno štene, Pelosi je dementna


Фото - Спутњик

NjUJORK- Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da nije ''uplašeno štene'', u odgovoru na opasku bivše predsjednice Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi, koju je opisao kao ''zlu vešticu''.


Pelosi je za televiziju Em-Es-En-Bi-Si rekla da je, kada je gledala kako Tramp prošle sedmice dolazi u sud u Vašingtonu da bude zvanično optužen po više tačaka i kada se izjasnio da nije kriv, ''videla uplašeno štene'', prenosi portal Tajms.

Tramp je na svojoj društvenoj mreži ''Istina'' njenu izjavu nazvao ''prilično zlobnom''. ''Nisam se 'uplašio'. Ona je bolesni i dementni psihopata koji će jednog dana živeti u paklu'', napisao je Tramp. 

Osvrnuo se i na sudiju kojoj je dodeljen njegov slučaj, Tanju Čutkan, za koju je napisao da sa njom ne može biti pravičnog suđenja. 

''To svi znaju, pa tako i ona'', napisao je Tramp. 

Trampov advokat Džon Lauro izjavio je da će njegov tim podneti različite predloge za odustajanje od optužbi, uključujući smenu sudije, promenu mesta suđenja i potpuno odbacivanje slučaja, u trećem krivičnom postupku protiv Trampa ove godine. 

On je ocenio da tužilaštvo ne može da dokaže zločinačku namjeru, za koju je rekao da je neophodna za donošenje presude, jer je Tramp verovao da je bilo prevare na izborima 2020. na osnovu ''preko 1.000 ljudi koji su to javili i pod zakletvom rekli da je bilo nepravilnosti u izborima''.

 U optužnici protiv Trampa se navodi da je on nezakonito izvršio pritisak na svog potpredsjednika Majka Pensa da odbaci rezultate izbora u državama u kojima je pobijedio kandidat demokrata Džozef Bajden. 

Nijedan američki predsjednik nije procesuiran dok je bio na funkciji i do sada se niko nije suočio sa krivičnim prijavama nakon mandata, a u Ustavu SAD ne postoji izričita zabrana krivičnog gonjenja predsjednika, navodi Tajms.


​Tanjug / Glas Srpske