U Bosni i Hercegovini narandžasto upozorenje: Pljuskovi s grmljavinom i jaki udari vjetra :: Semberija INFO ::

 

U Bosni i Hercegovini narandžasto upozorenje: Pljuskovi s grmljavinom i jaki udari vjetra


U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom, a mogući su i jaki udari vjetra. Prema kraju dana ili tokom noći očekuje se prestanak padavina, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Zbog obilnih padavina i jakih udara vjetra, na području cijele zemlje izdato je narandžasto upozorenje.

Uz jači pljusak može pasti 15 do 30 litara kiše po metru kvadratnom. Udari vjetra od 50 do 70 kilometara na sat, navode iz FHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih.

U našoj zemlji sutra će viti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima, ponegdje praćenim grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, u sjevernim područjima Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U utorak će biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od devet do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stepeni.


AA / BHRT