MINIĆ I KOŠARAC SA POLjOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA :: Semberija INFO ::

 

MINIĆ I KOŠARAC SA POLjOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA



 Ministar poljorivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Savo Minić sa saradnicima, sastao se sa poljoprivrednim proizvođačima i mlinarima, a sastanku su prisustvovali ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i njegov pomoćnik Slobodan Cvijanović, te gradonačelnik Ljubiša Petrović sa saradnicima. Na sastanku je bilo govora o otkupnoj cijeni pšenice, te gorućem pitanju, pojavi Afričke svinjske kuge.



- Dogovoreno je da od sutra tri predstavnika resornog ministarstva budu na usluzi kako bi obezbjeđivali sve što je neophodno u sprečavanju širenja zaraze. Takođe, poljoprivrednim proizvođačima koji su pretpjeli štetu biće isplaćena naknada, a napravićemo linearnu cijenu. Sva neophodna tehnička i materijalna pomoć biće pružena. Što se tiče otkupne cijene pšenice, ona će biti kao i cijena u okruženju, uvećana za troškove transporta.

Ministar za spoljne i ekonomske odnose BiH Staša Košarac rekao je da Kancelarija za veterinarstvo postupa u skladu sazakonskim propisima kad je u pitanju uvoz stoke, te da je zadatak svih da se izvrši detaljna analiza, koja će se odmah raditi.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović izrazio je nezadovoljstvo sastankom, jer nije određen datum isplate obeštećenja poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štetu i smatra da se sredstva u iznosu od dva miliona KM, koja se nalaze na računu Agrarnog fonda Bijeljine, treba usmjeriti u te svrhe, a takođe nije zadovoljan i što nije određena konkretna cijena pšenice. 


Semberija info - Stjepanović