Vučić: Kurti ima podršku pojedinih zemalja Zapada da kreira kriminalnu situaciju i maltretira građane :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Kurti ima podršku pojedinih zemalja Zapada da kreira kriminalnu situaciju i maltretira građane


Фото - Танјуг
Dali smo sve od sebe da sačuvamo mir, ali koliko god da smo se trudili da budemo ozbiljan i i odgovoran partner zapadnim silama, nikada nas nisu na taj način posmatrali, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti. Izlaza više nemamo, poručuje Vučić.

Uvijek smo bili krivci, pa makar nikakve krivice nemali - rekao je Vučić.

Vučić je poručio da sada zna da premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti ima podršku nekog sa zapada.

Naveo je da godinama unazad Srbija pokušava na svaki način da sačuvamo mir, stabilnosti i da ekonomski napredujemo.

- Naša zemlja je zaista dala sve da to tako bude, da čuvamo mir, da zemlja najbrže napreduje u istoriji. Međutim, koliko god da smo se trudili da budemo ozbiljan i i odgovoran partner zapadnim silama, nalazimo se na evropskom putu, sasvim otvoreno vam govorim nikada nas nisu na taj način posmatrali ukoliko ne bismo služili svakom njihovom zahtjevu bezuslovno, uvijek bismo bili mi krivci, pa makar nikakve krivice nemali. Izlaza više nemamo - rekao je Vučić.

Kako kaže, nijedan Albanac nije ranjen.

Vučić je rekao da su juče brat i sestra, Dara i Kristijan u selu Žitkovac, opština Zvečan, napadnuti od strane kosovske policije.

Ukazao je da se jutros čuo sa njihovom majkom Marijom.

- Kada je došla njihova majka Marija zatekla je kako joj sina drže na kolenima na zemlji, ćerku bosu, koja je od stresa nekoliko puta kolabirala - rekao je Vučić.

Ukazao je da su kosovski policajci rekli da su zaustavljali sve sa kacigama i kapama.

- Djeca od 15 i 17 godina, vozila su kvad, a oni su mislili da su ozbiljni teroristi pa su rešili da se obračunaju sa tom decom, kao u filmovima. Oni imaju i manjeg brata, možete misliti u kakvom je stresu ta porodica - dodao je Vučić.

Podsjećamo, brata i sestru, K. R. (15) i D. R. (17), pripadnici takozvanih specijalnih jedinica kosovske policije Rosu pretukli su sinoć u Žitkovcu kraj Zvečana, saopštila je Kancelarija za KiM.

Juče je na Jarinju uhapšen i Dalibor Spasić, osumnjičen za napade na novinare, objavio je ministar unutrašnjih poslova u Prištini Đeljalj Svečlja.

Priština i dalje blokira prolaz vozila sa srpskim registracijama preko administrativnih punktova.


RTRS