Majka pretučene djece: Držali su im puške iznad glava, sina sam zatekla sa podlivima :: Semberija INFO ::

 

Majka pretučene djece: Držali su im puške iznad glava, sina sam zatekla sa podlivima


Фото - Танјуг
Marija Radosavljević, majka dvoje djece koju su sinoć kod Zvečana pretukli pripadnici takozvane specijalne jedinice kosovske policije, ispričala je da je djecu zatekla sa puškama iznad glave kada je došla po njih.

Ona je ispričala da je bila u gradu i najmlađeg sina vodila na trening kada je pozvao stariji sin i rekao joj da su ih zlostavljali i da mora neko da dođe po njih.

Radosavljevićeva kaže da je, kada je stigla na to mjesto, vidjela blindirano vozilo i kćerku koja je sjedila vidno uznemirena i uplakana na livadi, potpuno rasčupana, a iznad nje su stajala dva policajca sa puškama u rukama.

Pored blindiranog vozila vidjela je njihov kvad i sina koji je čučao i držao ruke iznad glave.
Radosavljevićeva je za Kosovo onlajn rekla da je tražila vodu, što joj najpre policajci nisu htjeli dati, ali da su potom popustili, pa je polivala kćerku vodom kako bi se smirila.

- Sa jednim policajcem koji je znao srpski podigli smo je i stavili u kola. Poslije toga se vraćam kod sina i vidjela da ima brojne podlive i masnice - navela je ona.

Radosavljevićeva je rekla da je pokazala policajcima ličnu kartu sina, ukazujući mu da je to još dijete i upitala policajca koji je znao srpski zašto su tukli njenu djecu.

- Rekao mi je da poznaje moju ćerku, jer se često vozi kroz ovaj kraj. Na to sam pitala "pa kada je poznaješ, zašto ste je tukli", na šta je odgovorio da je imala kacigu pa nisu znali da je žensko - dodala je ona.

Radosavljević je navela da je, kada su došli kući, vidjela da sin ima mnogo podliva po tijelu.

Tada su joj djeca prenijela da je sin branio sestru kada su je vukli policajci, a sestra brata kada su nasrnuli na njega, te da su ih zbog toga kasnije odvojili.

Komentarišući tvrdnje kosovske policije da djeca nisu pretučena, Radosavljevićeva je rekla da ne zna šta oni tvrde, ali da zna da njena djeca nisu spavala cijelu noć, te da se nada da će, ako je neko čovjek, reći šta se dogodilo.

- Nijedna majka ne treba da doživi bol koju sam ja juče. S obzirom na situaciju i sve što se dešava oko nas da moraš da gledaš decu kako čuče ispred policajaca. Ima svega 15 i 17 godina. Šta su moja deca kome uradila, nikome ništa. Ne razumijem - naglasila je Radosavljevićeva.


RTRS