Višković: Pripremiti informacije o stanju maloljetničke delinkvencije u Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Višković: Pripremiti informacije o stanju maloljetničke delinkvencije u Srpskoj


Zadužili smo ministarstva prosvjete i kulture i unutrašnjih poslova da pripreme informaciju o stanju maloljetničke delinkvencije u Srpskoj, rekao je nakon održane vanredne sjednice Vlade Srpske premijer Radovan Višković.

- Nažalost, u posljednjim godinama imamo pogoršanje stanja kada je riječ o maloljetničkoj delinkvenciji. Policija će pojačano dežurati ispred škola u Srpskoj - rekao je Višković i naglasio da mu je žao i kao čovjeku i kao roditelju zbog strašne tragedije, koja se desila u Beogradu. Istakao je da će se preduzeti sve mjere, napraviće se analize, procjene, kao i da će od sutra biti održani brojni sastanci.

- Direktori svih škola u Srpskoj dostaviće pisanu izjavu o stanju bezbjednosti u njihovim školama. Nastojaćemo da obezbijedimo škole video nadzorima, da na neki način stavimo pod kontrolu ko može da priđe školi. Isto tako dopis svim lovačkim udruženjima, da se povede računa ko sve ima naoružanje - rekao je Višković.

Naveo je da će se i prema streljačkim klubovima skrenuti pažnja da u streljane ne mogu ulaziti maloljetna lica, izuzev onih koji se profesionalno bave tim sportom.