Dodik: Republika Srpska je naše zajedničko dobro djelo :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Republika Srpska je naše zajedničko dobro djelo


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas Vaskrs svim hrišćanima koji proslavljaju ovaj praznik.

On je na svom Instagram profilu napisao da "nas vaskrsenje Hristovo iznova nas jača u vjeri i ljubavi, u pravdi i istini, u porodičnim vrijednostima, u svakom dobrom i čestitom djelu.

- Republika Srpska je naše zajedničko dobro djelo, kojoj na današnji dan posvećujemo molitve jer je ona garancija našeg opstanka - napisao je u objavi.

Dodik je istakao da je ponosan na Republiku Srpsku u kojoj danas počinje veliki sportski događaj - teniski turnir Srpska open.

- Protekle sedmice otvorili smo teniski kompleks koji zaslužuju Banjaluka i Republika Srpska. Posebno sam zahvalan Novaku Đokoviću i njegovoj porodici koji su prihvatili moju inicijativu da Banjaluka bude domaćin ovog teniskog turnira, koji će biti praćen širom svijeta. Siguran sam da nećemo stati na ovome i da idemo na nove pobjede - napisao je Dodik.

On je napomenuo da je razgovarao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o unutrašnjim problemima, koji su, kako kaže, veoma teški na nivou BiH jer je "situacija bremenita stalnim zahtjevima da se razgrade ustavni i dejtonski položaj Srpske".

- Upoznao sam ga da su kulminirali ignorantnim, ciničnim i bezobraznim zahtjevima da se sada imovina postavi kao problem na nivou BiH kako bi oni rješavali tu imovinu. To je za nas neprihvatljivo jer imovina pripada Republici Srpskoj i to je riješeno Dejtonskim sporazumom - napisao je dodik na svom Instagram profilu.


Glas Srpske