DOBROČINITELj DOBIO NOVO AUTO :: Semberija INFO ::

 

DOBROČINITELj DOBIO NOVO AUTO


Na bezbroj primjera  imali smo priliku uvjeriti se koliko je ljudi pritrčalo u pomoć unesrećenim ljudima nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji. Kao jedna od najupečatljivijih slika ostaće pretrpana Lada, Servera Beširlija iz Azerbejdžana. Fotografija je obišla čitav svijet a novinari iz Azerbejdžana se se pobrinuli da dođu do ovog čovjeka.



Server Beširli živi je jednoj staroj kući. U suštini, to je nekadašnje kupatilo pretvoreno u kuću.
Kada je upitan gdje je našao dušeke i jorgane, on je rekao: "Nisam ih našao, to je sve što sam imao u kući. Naša braća imaju veću potrebu za njima nego ja, zato sam ispraznio kuću i poslao njima, i nadam se da  će im nešto značiti zbog toga što su mnogo korištene".

-Ima jedan mali, a veliki čovjek. Server Beširli. Jedan nepoznati heroj iz Azerbejdžana. Skupio je sve što je imao po kući, utovario u stari automobil i krenuo put Turske. O svom trošku. Na svoj rizik.



Server doista nema puno, ali ima više od mnogih koji imaju neizmjerno više od njega. Ima veliko srce. Koje ne miruje u nevolji njegovih bližnjih, već je na putu prema mjestu nesreće. Da nešto da onima koji ostali bez svega. Čovjek ne kalkulira. Ne pretvara se. Nema nekog interesa iza svega toga. Ali ima dušu čovjeka koja voli, saosjeća i pomaže. Ispraznio je svoju kuću da bi nekome donio ležaj na kojeg će nasloniti svoje umorno tijelo.Neki će se smijati s njim. Neki ga jednostavno ignorisati. To Servera nije ni briga. Kad vidi lice jedne porodice koja je sve izgubila i kada im preda to što je donio, njegov će mir biti potpun. Za takve vrijedi živjeti", stoji u jednom od komentara na društvenim mrežama.

Ovakvo dobročinstvo nije ostalo bez reakcije. Naime, jedna auto-kuća iz Turske je Serveru poklonila novu Toyotu Corrolu a  medijska kuća iz Azerbejdžana mu je poklonila 10.000 manata (oko 5.500 evra) i pokrenula akciju riješavanja stambenog pitanja ovog dobrog čovjeka.