BIJELjINA: Sedam zlatnika za sedam beba rođenih u Bolnici „Sveti Vračevi" :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Sedam zlatnika za sedam beba rođenih u Bolnici „Sveti Vračevi"


Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik darovao 32 bebe rođene devetog januara
Sedam zlatnika za sedam beba rođenih u Bolnici „Sveti Vračevi Bijeljina“


U Bolnici „Sveti Vračevi“ Bijeljina danas je podijeljeno sedam zlatnika koji su dar predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za sedam beba koje su rođene devetog januara na Dan Republike Srpske u Bijeljini. Od sedam beba koje su rođene na taj dan, četiri su djevojice, a tri dječaci, od kojih su tri bebe sa područja grada Bijeljina, dvije sa regije Ugljevik i dvije sa regije Lopare. 



U ime predsjednika Republike Srpske novorođenim bebama zlatnike je uručila  primarijus dr Nela Mitrović, pomoćnik direktora Bolnice „Sveti Vračevi“, koja se ovom prilikom zahvalila predsjedniku Republike Srpske u ime menadžmenta bolnice, na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem, sa željom da se inicijativa darivanja zlatnika bebama rođenim na Dan Republike Srpske nastavi.

- Predsjednik, je, zajedno sa zlatnicima poslao i poruku koja glasi „Dolazak najmlađih stanovnika na svijet, na dan rođenja Republike je najljepša poruka i simbol budućnosti Republike Srpske koju predstavljaju djeca“.  Na svakom zlatniku piše prekrasna poruka, a koja glasi „Rođeni na rođendan Republike Srpske, rastite i razvijajte se zajedno sa Srpskom“. Svako novorođenče iz našeg porodilišta ponijeti jedan prelijepi zlatnik sa prelijepom poruku koju će imati za uspomenu i sjećanje“, istakla je Mitrovićeva.



Dijana Panić, majka jedne od sedam novorođenih beba, djevojčice Ksenije iz Ugljevika istakla je da joj je ovo treće dijete.
- Porođaj je prošao brzo i lako zahvaljujući osoblju Bolnice „Sveti Vračevi“. Veoma sam zahvalna i presrećna, hvala predsjedniku. Nadam se da će ovi mališani uspjeti ovo da vrate svojim uspjehom, trudom, radom i da budu ponos naše države“, naglasila je Panićeva.

Ove godine u Republici Srpskoj, devetog januara rođene su  32 bebe.


Semberija info - S. Ristanović