ODBOR ZA POMOĆ KOSOVU I METOHIJI BANjA LUKA, REPUBLIKA SRPSKA: HVALA NA HUMANOSTI :: Semberija INFO ::

 

ODBOR ZA POMOĆ KOSOVU I METOHIJI BANjA LUKA, REPUBLIKA SRPSKA: HVALA NA HUMANOSTI


ODBOR ZA POMOĆ KOSOVU I METOHIJI
BANjA LUKA, REPUBLIKA SRPSKA

Banja Luka, 03.01.2023.godine

HVALA NA HUMANOSTI

Danas je stigla i uplaćena prva donacija na samom početku ove 2023. godine od Pokreta za Bijeljinu i predsjednika Milenka Mitrovića za 100 paketića u vrednosti od 1 000 KM za djecu na Kosovu i Metohiji preko našeg Odbora.
Hvala g. Milenku Mitroviću potpredsjedniku skupštine grada Bijeljina i predsjedniku Pokret za Bijeljinu što su svojom humanošću u januaru mjesecu slava, darivanja i praštanja pokazali humano lice i sjetili se u ovim teškim vremenina srpske djece i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. To je sigurno velika čestitka za Božićne i Novogodišnje praznike kada ćemo i u januaaru obradovati i izvući osmjeh za još više stotina djece na Kosovu i Metohiji.



Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji provodi veliku akciju širom Republike Srpske preko osnovnih i srednjih škola u kojoj je do sad učestvovalo 75 škola ili oko 50 000 učenika i zahvaljujući njima već smo u decembru podjelili preko 1 000 paketića srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji..
Veliki dio tih sredstava usmjerili smo za ugradnju lifta i oremanje  Dnevnog Centara "Podrži me-9.januar" koga smo izgradili i sad opremao. Akciju smo produžili do 31 januara tako da mogu svi koji žele kao naše mnogobrojne škoile uplatiti donaciju na žiro računa Odbora 5551000034196445.

Ova akcija je aktivna zajedno i paralelno sa akcijom preko humanitarnog broja 1412 koja je pokrenuta 01 i traje do 31.januara.za opremanje Dnevnog centara "Podrži me-9.januar" namjenjen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosvu i Metohiji.

Pozivamo sve humane ljude da da pozovu.1412 i jednom KM učestvuju u opremanju ovog humanog manastira ili pomognu donacijama prema svojim mogućnostima da budemo uz srpski narod na Kosovu i Metohiji sada kada im je sigurno najteže u proteklih više od dve decenije.


Predsjednik odbora
Milorad Arlov