Pucao iz gasnog pištolja na policijske službenike :: Semberija INFO ::

 

Pucao iz gasnog pištolja na policijske službenike


Policijskoj stanici Šamac, 22.10.2021. godine oko 19,30 obratila se A.V. koja je prijavila lice M.H., da je isti vrebalno napao i upućivao joj prijetnje, nakon čega je u neposrednoj blizini Policijske stanice Šamac, fizički napao njenog brata, nanijevši mu tjelesne povrede  u predjelu ruke i abdomena.


 
Prijavljeni M.H. ispred zgrade Policijske stanice Šamac  fizički napada i policijskog službenika predmetom ( drevenom motkom), dok je u drugoj ruci držao veći nož ( mačetu) spremnu da upotrebi prema policijskim službenicima, da bi se nakon toga udaljio  sa lica mjesta  svojim putničkim vozilom marke „ Passat“ .


 
Radom na terenu vozilo lica M.H. je pronađeno u dvorištu njegove porodične kuće,a isti je odbijao da izađe  iz kuće na zahtjev policijskih službenika, kao i bilo kakvu dalju saradnju sa policijskim službenicima.
 
S obzirom na ispunjenost zakonskih uslova od strane Jedinice žandarmerije Policijske uprave Bijeljina izvršen je ulaz u kuću, kojom prilikom je M.H. u pravcu policijskih službenika ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja nakon čega  je oko  23,30 časova lišen slobode.
 
Po naredbi Osnovnog suda u Šamcu, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, 23.10.2021. godine od strane policijskih službenika izvršeno je pretresanje kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.H.


 
Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti dva  gasna pištolja sa određenom količinom pripadajuće municije, mačeta, dva lovačka  i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.
 
Nakon završene kriminalističke obrade lica, isti je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „ Nasilničko ponašanje“ i „ Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“  predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.
 
 
 
                                                                         PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA
                                                                                                               
                                                                                                 Aleksandra Marić