Banjaluka i Konjic zavijeni u crno: Za vikend ugašena tri života :: Semberija INFO ::

 

Banjaluka i Konjic zavijeni u crno: Za vikend ugašena tri života


BANjALUKA, KONjIC - Banjalučanin Petar Štrbac (68) poginuo je kada se prevrnuo traktor koji je vozio, dok su u prevrtanju džipa u Konjicu poginuli Adis Hajduk (48) i Hamed Kovačević (57) iz tog mjesta.

Kako je  saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, nadležnoj policijskoj stanici je u subotu oko 14.20 prijavljeno da je P.Š. u Gornjim Borkovićima, kod Banjaluke, upravljao radnom mašinom marke IMT 533, koja se prevrnula. Štrbac je na licu mjesta smrtno stradao.

Kako su kazali iz ove uprave, uviđaju, koji je uradila banjalučka policija, prisustvovao je i dežurni mrtvozornik. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Osim ove nesreće, protekli vikend, tačnije u nedjelju, odnio je još dva života, a Konjic je zavijen u crno nakon smti dvojice muškaraca koji su stradali na džipijadi, kada se prevrnuo džip  kojim su se vozili na planini Zec. U džipijadi je učestvovalo više tereneca, a jednim je upravljao Hajduk, dok je Kovačević bio suvozač.

Vozilo je skliznulo s ceste te se prevrnulo, a vozač i suvozač su ispali zadobivši teške povrede.

Slučaj je policiji prijavljen oko 16 časova, a dvije povrijeđene osobe prevezena su prema selu Jasenik kako bi ih preuzela Hitna pomoć. Kada ih je u 16.50 ekipa Hitne pomoći u mjestu Parsovići preuzla konstatovano je da je H.A. smrtno stradao, a drugi povrijeđeni K.H. (57) prevezen je u bolnicu Konjic, gdje je od zadobivenih povreda preminuo.

Nezavisne novine