Svim srcem želim da se okonča patnja palestinskog naroda :: Semberija INFO ::

 

Svim srcem želim da se okonča patnja palestinskog naroda


Bijeljinski advokat Mirko Blagojević, krajem decembra prošle godine, dobio je pismo zahvalnosti za brigu koju je javno iskazao za patnje i stradanje palestinskog naroda u Gazi.
U pismu se ističe:

„Poštovani gospodine Blagojeviću, u ime palestinskog naroda i Ambasade države Palestine i u svoje lično ime, upućujem vam najiskrenije pozdrave i izraze zahvalnosti na vašim plemenitim emocijama, moralnom i ljudskom stavu, dubokom saosjećanju i saučešću, te solidarnosti za palestinski narod. Pozdravljam vašu hrabrost da u ovim, za nas teškim vremenima, stanete uz naš narod i izrazite podršku pravdi i istini, te borbi za pravedno palestinsko pitanje“, navodi se u odgovoru od ambasadora države Palestine u BiH, Rezeka Namure.

Advokat Blagojević kaže u izjavi za portal „Semberija info“ da mu je ovo jedno od najznačajnijih javnih priznanja koje je dobio tokom dosadašnjeg bavljenja javnim i društvenim radom i političkim angažmanom.



-Divni palestinski narod, koji slovi za jedan od najinteligentnijih i najpametnijih, slobodarskih naroda, već sedmu ili osmu deceniju bori se za svoj fizički opstanak. U ovom momentu Izrael pokušava da taj narod uništi, da preuzme teritoriju i da palestinski narod izbriše sa lica zemlje. Moji sentimenti, koji su ranije bili usmjereni i prema jevrejskom narodu koji je preživio velike patnje i bio na ivici potpunog nestanka, sada su potpuno potrošeni. Nažalost, sve ovo što danas Izrael radi pred očima cijelog svijeta i za to ima podršku zapadnog svijeta, jedan je od najočitijih primjera genocida koji se provodi nad palestinskim narodom. Ljude ubijaju, fizički i mentalno povređuju, stavljaju ih u uslove koji treba da dovedu do potpunog nestanka tog naroda. U ovom trenutku, nažalost, Planeta nema mogućnosti, niti ima mehanizam za zaustavljanje svega toga. Uzdam se u brzi kraj rata u Ukrajini, nakon čega će Rusija imati puno više snage da se snažno pojavi na svjetskoj političkoj sceni i da se suprotstavi uništenju palestinskog naroda. Naša srca su uvijek bila uz nesvrstane narode, jer je, zahvaljujujući upravo njima, spriječen potpuni debakl po pitanju usvajanja, odnosno neusvajanja rezolucije o Srebrenici. Glasovi nesvrstanih su bili na strani Srbije“, kaže advokat Blagojević, ističući da ga je stid i sramota što niko u svijetu ne reaguje na činjenicu da je ubijeno i osakaćeno na desetine hiljada nevine djece u Palestini.

-To je velika tragedija i mrlja na savjesti čovječanstva. Ponosan sam što su neke države u međuvremenu priznale Palestinu. To treba da im služi na čast i ponos. Svim srcem želim da se stvori slobodna, nezavisna država Palestina i da se jednom zasvagda okonča patnja i stradanje koje traje više od sedamdeset godina“, kaže na kraju za ,,Semberija info'' advokat Mirko Blagojević.
 
Semberija info