Najkraći put do zdravlja i ljepote :: Semberija INFO ::

 

Najkraći put do zdravlja i ljepote


U Ulici 1. maja 9 u Bijeljini prije nekoliko mjeseci otvoren je Studio za njegu i održavanje tijela ,,Oxybaric”, koji je otvorila Danijela Marić.
 
Danijela Marić, na početku razgovora za portal ,,Semberija info”,  ističe osnovne prednosti koje korištenje hiperbarične komore ima kod zdravih osoba, a to je poboljšanje snage, energije i izdržljivosti, oslobađanje od stresa i napetosti, pojačavanje memorije i koncentracije, detoksikacija krvi, usporavanje starenja i vraćanje mladalačkog izgleda. Hiperbarična komora pomaže i kao najjača odbrana protiv moždanog i srčanog udara, pomaže protiv glavobolje i migrene, oslobađa od umora i poboljšava san, pojačava imunitet i daje opšte blagostanje tijelu i organizmu.

-Terapija kiseonikom je najkraći put do zdravlja i ljepote, ali, mnogima još uvijek nedovoljno poznata. U suštini, treba znati da hiperbarična komora djeluje tako što pospješuje i ubrzava cirkulaciju. Pospješuje se prokrvljenost organa i tkiva i čitav organizam se, doslovno, hrani kiseonikom koji prodire kroz svaku ćeliju. Takvo djelovanje rezultira regeneracijom organizma i svi organi postaju podmlađeni. Normalizuju se funkcije unutrašnjih organa, poboljšavaju se vid i sluh, koža postaje elastična i glatka, usporava se i odlaže proces starenja”.

E, to je, rekli bismo, taj ključni moment. Kako usporiti proces starenja? Brojne poznate javne ličnosti kod nas i u sviejtu često ističu značaj hiperbarične komore koja donosi velike benefite njihovom  organizmu, opštem zdravlju, lijepoj i njegovanoj koži.



-Svi, manje ili više, znamo da je proces starenja neminovnost, da je konstantan, brži ili sporiji, te da na njega, u najvećoj mjeri, utiče smanjena mogućnost transporta kiseonika zbog sužavanja krvnih sudova. Zato se i kaže da smo stari onoliko koliko su stari naši krvni sudovi”.
 
Kome se preporučuje hiperbarična komora?

-Boravak u hiperbaričnoj komori preporučuje se potpuno zdravim osobama, ali i osobama kod kojih su dijagnostifikovana određena oboljenja. Primjena hiperbarične oksigenacije je najuspješniji način očuvanja kožnog pokrivača i u kozmetičkom i u zdravstvenom smislu. Kada je riječ o koži, treba napomenuti da se hiperbarična oksigenacija koristi u liječenju bolesti koje se manifestuju na koži kao psorijaza i skleodemija. Hiperbarična komora pomaže i kod određenih hroničnih i akutnih stanja”.
 
Jedan tretman u hiperbaričnoj komori ,,Oxybaric” u Bijeljini trenutno, s popustom,  košta 45 KM, a poželjno je uključiti desetak tretmana da bi se osjetili određeni pozitivni efekti. Trajanje tretmana je 65 do 70 minuta. Tretmani u hiperbaričnoj komori  potpuno su bezbjedni.

Benefiti korištenja tretmana u hiperbaričnim komorama su neki od sljedećih: poboljšanje opšeg zdravlja, poboljšanje fizičke sposobnosti za oko 35%, poboljšanje memorije i koncentracije za oko 20%, poboljšanje potencije, smanjenje pojave bora, pigmentacija i oštećenja od sunca, liječenje od akni, smanjuje se vidljivost strija i celulita, smanjuje se vidljivost proširenih pora, smanjuje se opadanje i pospješuje rast kose, vrši regeneracija sitnih krvnih sudova, nerava i kostiju,  ubrzano zarastanje rana, mišića, ligamenata i preloma, oslobađa  krv od toksina, djeluje u borbi protiv depresije i hroničnog umora, pomaže pri borbi protiv multiplaskleroze, pomaže u borbi protiv dijabetesa, rješava problem sa migrenama i ostalim vazomotoričkim glavoboljama, regulacija problema sa sluhom, regulacija probavnog sistema, u borbi protiv psorijaze, pomaže i u borbi sa nesanicom…
 
Semberija info