Mali biznis Lane Avramović: Dovoljno za džeparac :: Semberija INFO ::

 

Mali biznis Lane Avramović: Dovoljno za džeparac



Lanu Avramović iz Pala ovih dana možete vidjeti u centru Bijeljine kako prodaje čestitke. Riječ je o unikatnim, ručno rađenim čestitkama koje po komadu koštaju 2,5 konvertibilne marke. Kako Lana kaže za portal Semberija info čestitke pravi već šest godina.



- Čestitke sam počela da pravim slučajno. Sjećam se da sam dobila neke materijale da se igram i ja sam tada napravila čestitku. Kada su roditelji vidjeli šta sam napravila, oduševili su se i tako sam ja ,,započela svoj mali biznis''. Tokom školske godine, zbog školskih obaveza, nisam u mogućnosti da pravim više komada za prodaju. U tom periodu pravim čestitke samo po porudžbini na određenu temu. I tada, kada mi neko poruči čestitku npr. da napravim za svadbu, ja napravim više komada da bi taj ko je poručio mogao da izabere onu koja mu se najviše dopada. Međutim, ovako tokom raspusta ja se ozbiljnije posvetim ovom poslu i to je solidan džeparac. Često ljeti dođem ovdje u Bijeljinu i za par dana prodam po nekoliko stotina komada. Tata u Bijeljini radi i to mi je olakšanje da budem u ovom gradu i kada sve što sam napravila prodam, vratim se u Pale i pripremam nove čestitke'', pojašnjava sedamnaestogodišnja Lana Avramović, uz priznanje da su Semberci oduševljeni njenim proizvodima, te da ih brzo rasproda.



Što se tiče materijala, Lana kaže da koristi hamer papir, neke materijale iz Holandije koje često i kopira, te sve što joj se učini zanimljivim detaljem kojim bi ukrasila čestitku kupuje.  Obično kupuje po knjižarama ili nekim drugim mjestima.

- Najvažnije je da su moji kupci zadovoljni, jer njihovo zadovoljstvo je i moj podstrek da pravim bolje, ljepše i zanimljivije proizvode i da ne odustajem u ovom poslu'', poručuje na kraju za Semberija info ova nasmijana djevojka.  

A mi kažemo:,,Kad bi ovako preduzimljivih mladih, kao što je Lana bilo više, gdje bi nam bio kraj''. 
Stoga sugerišemo, ako želite da poklonite unikatnu čestitku i podržite Lanin ,,mali biznis'' pozovite 066/447-587 i nabavite neku od Laninih čestitki.


Semberija info