Ascent pomaže da smanjite korištenje pametnog telefona :: Semberija INFO ::

 

Ascent pomaže da smanjite korištenje pametnog telefona


Foto: Pixabay/Pexels
Pretjerano korištenje pametnih telefona u današnjem digitalnom dobu ispunjeno aplikacijama i platformama koje se trude što duže zadržati pažnju korisnika postaje ozbiljan problem, pa i ne čudi da su se pojavile aplikacije poput ove koje korištenje smartfona nastoje smanjiti…

Ascent je aplikacija koja nastoji pomoći pri smanjenu korištenja pametnog telefona i to pogotovo specifičnih aplikacija. Metoda je vrlo jednostavna; pri svakom će pokretanju konfigurisane aplikacije Ascent iskočiti i ponuditi da opet razmislite želite li se ta aplikacija zaista pokrene ili ne i na taj način pomoći će da se aplikacije za koje se zna da se u njima gubi mnogo vremena, koriste manje.

Uz to, Ascent nudi i neke dodatne mogućnosti. Na primjer, kada je potrebno obezbijediti da se ne gubi usredsređeost na rad, onda se može iskoristiti funkcija Focus Session čime će biti blokiran pristup svim konfigurisanim aplikacija i na taj način ćete onemogućiti samoga sebe da se izgubi teško postignut nivo koncentracije.

Tu su i neke druge mogućnosti i detalji kao što je opcija postavljanja podsjetnika kada će biti aktivirana opcija Focus Session. Osnovna verzija je vrlo ograničena i nudi mogućnost konfigurisanja samo dvije aplikacije, dok je za uklanjanje tog ograničenja kao i aktivaciju dodatnih mogućnosti potrebno plaćati godišnju pretplatu koja iznosi 9,59 evra.

(Bug.hr)