Najk predstavio patike budućnosti: Ruke se ne koriste za obuvanje :: Semberija INFO ::

 

Najk predstavio patike budućnosti: Ruke se ne koriste za obuvanje


Sa idejom 'hends-fri' patika Najk tim inicijalno je krenuo imajući na umu ljude s poteškoćama, ali u međuvremenu su zaključili da ih može nositi svako.

Najk se pozdravlja s vezicama i predstavlja prve patike koje se bez problema obuvaju bez upotrebe ruku. Zahvaljujući novoj tehnologiji nove Najk patike predstavljaju, kako kažu, početak nove ere patika - princip koji će olakšati mnoge živote izgleda jednostavno, ali je zahtijevao godine rada.

Inovativni Najk model GO FlajIz olakšava život baš svima, posebno ljudima s poteškoćama. Iz firme Najk objašnjavaju da su rađene za svakoga - trudnicu koja ne može da se sagne, sportiste koji imaju poteškoće s rukama, zaposlene roditelje koji jure ili, jednostavno za nekoga ko je ponekad suviše lijen da bi se sagnuo i vezao patike.

Jednostavnost se krije u inovativnom dizajnu - patike imaju 'šarku' koja se glatko “zatvara” i “otvara” prilikom ulaska ili izlaska stopala iz patike. Model će, kako je najavljeno biti u prodaji od 15. februara, po cijeni od oko prodaji po cijeni od oko 110 eura. Na prototipu ovih patika se, kako je objašnjeno, radilo čak pet godina, a tehnologija primijenjena na ovom modelu dalje će se koristiti za patike za trčanje i uopšteno za modele patika budućnosti.

Sa idejom 'hends-fri' patika Najk tim inicijalno je krenuo imajući na umu ljude s poteškoćama, ali u međuvremenu su zaključili da ih može nositi svako to želi da sebi olakša život. Najk nudi izbor od tri boje.

Glas Srpske / Agencije