Estetsko uklanjanje tamnih kapaka i podočnjaka pigmentovanjem :: Semberija INFO ::

 

Estetsko uklanjanje tamnih kapaka i podočnjaka pigmentovanjem


Kako izgledaju hiperpigmentacije na kapcima i koju su potencijalni uzroci koji dovode do njihovog nastanka?
 
Blistavost kože lica može narušiti pojava tamnih podočnjaka ili hiper/hipopigmentacija na očnim kapcima. Takav izgled kože oko očiju, može da nastane usljed prekomijernog umora, nedovoljnog sna, a može biti posljedica i uticaja stresa, genetike, povreda, hormonske neravnoteže, primjene lijekova, alkohola, duvana, i drugih faktora.

Jedno je sigurno, neophodno je ispitati šta je dovelo do nastanka tamnih kolutova oko očiju jer, svakako, nisu poželjni na licu.

Na koji način tamni kapci negativno utiču na kvalitet života i izgleda?

Činjenica je da su tamni kolutovi čest uzrok ne samo estetskog problema, već mogu stvarati i izvijesne nesigurnosti. Usljed nezadovoljstva izgledom kože na kapcima, javlja se potreba za konstantnim prikrivanjem nedostataka šminkom, ali je to samo privremeno rješenje. Koliko puta se možete naći u situaciji da vam neko kaže kako izgledate umorno, a da to zaista i niste, ali vaše lice govori suprotno, upravo zbog tamnih kolutova oko očiju ili hiperpigmentacija na gornjim kapcima.

Da li onda trajno rješenje za to postoji?

Da. Prvo je preporučljivo isključiti mogućnost da je zdravstveni problem uzrok njihove pojave, što se može utvrditi putem detaljnog pregleda cijelog organizma, a onda započeti sa najsavremenijom neinvazivnom tehnikom za uklanjanje tamnih kapaka - estetsko uklanjanje putem pigmentovanja.

Kako izgleda tretman i koliko dugo traje?

Microneedling tehnika se zaista pokazala kao neprikosnovena kad su stimulacija regeneracije kože i ujednačenost tena u pitanju. Unošenjem kvalitetnih pigmenata putem aparata, stimuliše se produkcija kolagena i pruža zaštita kože, a tamni pigment oko očiju postaje zaborav. Pritom, uživate u potpuno bezbolnom tretmanu, jer se na kapke nanosi lokalni anestetik prije tretmana.

U zavisnosti od toga da li se rade i gornji i donji kapci, ili samo podočnjaci, može biti prosječno potrebno oko 60-90 minuta za tretman.

Kako izgleda lice nakon tretmana?

Prije

Posle
 
Neposredno nakon tretmana, može se pojaviti blagi otok ili crvenilo, koji su kratkotrajnog i prolaznog karaktera. Sve zavisi od osjetljivosti kože, ali se prosječno već tokom dana potpuno otkloni crvenilo.
Kada se mogu primijetiti prvi rezultati i koliko često se rade tretmani?

Rezultati su odmah vidljivi, ali pravi efekat tretmana tek slijedi nakon 20-30 dana. Fenomenalno je što od svakog tretmana budu jako vidljivi rezultati, ali je poželjno tretman ponoviti za 30-40 dana i uraditi minimalno 2-3 tretmana.

Da li na tretman dolaze samo žene?

Ne, naravno. Muškarci vrlo često imaju ovaj problem, tako da se tretman preporučuje svima koji tragaju za trajnim rješenjem.

Kakva su dosadašnja iskustva sa ovim tretmanom?

Tokom višegodišnjeg preventivnog rada sa pacijentima kroz sve usluge koje pružamo, zadovoljstvo naših pacijenata kada se pogledaju u ogledalo ili kažu kako i drugi ljudi primijete na njima odličnu promjenu, čini da radimo još bolje i kvalitetnije.

Iskustva naših pacijenata govore da se lice, kada se riješimo tamnih krugova oko očiju,  preporodi i blista i da nemaju više potrebu za korektorom ili puderom, koji su dotad bili neizostavan dio dnevne rutine.
Nije rijedak slučaj da se na licu, pored upornih podočnjaka, jave i bubuljice, fleke i ožiljci. U tom slučaju, uvijek posavjetujemo da se odradi temeljno čišćenje i hidratacija lica Hydrafacial tretmanom u kombinaciji sa microneedling-om, koji će apsolutno da podmlade kožu, a tek tada i rezultati tretmana kapaka dolaze do izražaja još više.

Da li postoje kontraindikacije za tretman?

Važno je istaći da tretman nije štetan za organizam i da apsolutno nastojimo da kvalitet ampula i pigmenata bude što zdraviji i prirodniji, ali da kod određenih stanja ipak ne preporučujemo tretman estetskog uklanjanja podočnjaka/kapaka pigmentovanjem, a to su: trudnoća, dojenje, diabetes mellitus, kožna oboljenja, infektivna oboljenja, sklonost alergijama, autoimuna oboljenja i sl.

Šta se savjetuje pacijentima nakon tretmana?

Kako bi se postigli željeni rezultati, neophodno je ispoštovati protokol za njegu kože.
  • Mininalno 24h nakon tretmana ne kvasiti kožu koja je tretirana
  • Kožu ne pritiskati, već peškirom laganim tapkanjem pokupiti vodu sa lica
  • Nakon tuširanja nanijeti laganim pokretima Pantenol mast i koristiti je po potrebi češće
  •  Izbjegavati izlaganje tretirane kože suncu (na bazenima i moru minimalno mjesec dana nakon tretmana)
  • Obavezno korisiti kremu sa zaštitnim faktorom
  • Nositi naočare sa sunce
  • Ne šminkati se minimalno 24h
  • Za umivanje lica koristiti neutralne sapune ili pjene i njegovati kremom
  • Izbjegavati znojenje na treninzima minimalno 5 dana nakon tretmana
  • Budući da promjene na koži nisu nastale u kratkom periodu, potrebno je minimalno 2-3 tretmana, sa adekvatnim razmacima (minimalno 30 dana)
  • Kako bi se koža što prije obnovila, povećati unos vitamina A, E i kolagena
 
Ovom tehnikom rada možemo otkloniti bilo kakav pigment sa kože kapka (smeđi, žuti, bijeli, modro-plavi), ali ne možemo otkloniti nabore u vidu kesica ispod oka, podići kapke ili sl.

ZA SVE INFORMACIJE, KONTAKTIRAJTE NAS: CENTAR KVANTNE MEDICINE "QUANTUM MEDICOM" BIJELjINA 063 890 004