Amerikanac ukrao Porsche 930 Turbo iz muzeja i registrovao ga s lažnim dokumentima :: Semberija INFO ::

 

Amerikanac ukrao Porsche 930 Turbo iz muzeja i registrovao ga s lažnim dokumentima


Ono što je ovu krađu učinilo još neobičnijom jeste  činjenica da su zaposleni muzeja na neki način nehotice olakšali posao lopovu, ostavivši ključeve u automobilu
 
Amerikanac ukrao Porsche 930 Turbo iz muzeja i registrovao ga s lažnim dokumentima.
 
Ono što je ovu krađu učinilo još neobičnijom jeste  činjenica da su zaposleni muzeja na neki način nehotice olakšali posao lopovu, ostavivši ključeve u automobilu.
 
Policija je stigla u muzej iste večeri nakon  što se oglasio alarm, ali nije uočila ništa neobično. Međutim , usledio je i drugi poziv, a tada su policajci pronašli tragove obijanja na vratima te su uočili da jedan automobil nedostaje,  kako navodi Klix.ba.

Nekoliko dana kasnije je muzej dobio dojavu da je Bojs uočen u Porscheu u jednom skladištu. 

Istragom je ustanovljeno da je 36-godišnji muškarac registrovao braon Porsche na kompaniju Triton Engineering koristeći broj šasije drugog primerka modela 911 koji je uništen pre 23 godine i prodat otpadu u Kaliforniji.

Utvrđeno je da su račun o prodaji, dokument o registraciji u Mejnu, pismo o verifikaciji brojača kilometara i drugi dokumenti korišćeni za registraciju Porschea lažni te da je Bojs umešan u prevaru. On je uhapšen nakon što se nije pojavio posle optužbe za krađu, a kada je policija dobila nalog za proveru njegovog mobilnog, otkrivena je fotografija ukradenog automobila, kao i kod te broj skladišne jedinice. Tako su policijski službenici na kraju uspeli da pronađu automobil.

Bojs se trenutno nalazi u zatvoru dok policija obavlja istragu.

(Telegraf.rs)