UDRUŽENjE LIKOVNIH UMJETNIKA “SVETI LUKA”; 21 GODINA POSTOJANjA I RADA :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE LIKOVNIH UMJETNIKA “SVETI LUKA”; 21 GODINA POSTOJANjA I RADA



  Izvor: Semberija info / O. Stjepanović

Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka” ove godine obilježava 21 godinu postojanja i predanog rada. Od osnivanja, 2002. godine, Udruženje je umjetničkim radom, bojama i kistovima krčilo put u kulturnom životu Bijeljine, a danas su oslonac brjnim likovnim umjetnicima i značajan organizator kulturnog života Grada Bijeljina. Predsjednik Udruženja Panto Pantić istakao je da je ovo tradicionalna decembarska izložba.



- Na ovoj prodajnoj izložbi koja će trajati do 16. decembra, predstavlja se 26 umjetnika sa 55 radova rađenih različitim tehnikama”, rekao je Pantić i izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što su od Gradske uprave dobili nove prostorije za rad. Udruženje okuplja oko 45 članova koji se profesionalni ili iz hobija bave likovnim stvaralaštvom.



Jedna od novih članica Udruženja je i Dara Čurčić koja se bavi pirografijom.
- Samouka sam i svidjela mi se pirografija, jer je veoma specifična tehnika paljenje po drvetu. Za sada sam jedini član Udruženja koji se bavi ovom zanimljivom tehnikom, a nadam se da ću u Udruženju naučiti i druge tehnike”, rekla je Čurčićeva.

Izložbu i 21 godinu postojanja i rada, u ime gradonačelnika Lubiše Petrovića pozdravio je i pohvalio član kabineta Filip Božić, izražavajući nadu da će u perspektivi, Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka” dobiti još bolji prostor za rad.

Izložbu je svečano otvorio predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević ističući da je zadovoljstvo prisustvovati ovakvom događaju u gradu.



- Čestitam vam 21 godinu godinu postojanja i rada, a Skupština i Grad Bijeljina će uvijek biti uz vas”, rekao je Đurđević. Za muzički dio programa povodom otvaranja izložbe, bio je zadužen Hor “Srbadija”.