O festivalu dječije muzike „Djeca pjevaju Semberiji“ Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

O festivalu dječije muzike „Djeca pjevaju Semberiji“ Bijeljina



Festival dječije muzike „Djeca pjevaju Semberiji“ Bijeljina je tradicionalni Festival koji se nakon pauze vratio u Bijeljinu i opet omogućio djeci osnovnih škola na području Bijeljine, Ugljevika i Lopara da učestvuju i da imaju priliku da iskažu svoj talenat. Festival organizuje Dječiji kulturni Centar Bijeljina pod pokroviteljstvom grada Bijeljina. Dječiji Kulturni Centar Bijeljina, pored ovog Festivala, punih 20 godina organizuje Festival dječije muzike „Dječija mašta može svašta“ Brčko pod pokroviteljstvom Vlade Brčko Distrikta na dan Brčko Distrikta.



Ove godine u Bijeljini u sklopu Festivala biće održano takmičenje iz likovnog i literarnog stvaravlaštva pod nazivom „Čarolija boja i pisane riječi“ gde  takodje učestvuju osnovne škole na području grada Bijeljina,Ugljevik i Lopare.

Koncept Festivala da pored takmičara koji će učestvovati kao izvođači pjesama iz osnovnih škola na pomenutim područijima budu uključene plesne grupe koje pripremaju koreografiju uz pjesmu koji njihovi školski drugari izvode kao i školski horovi tako da što više djece bude uključeno na ovaj Festival.Kao što smo  prethodno naveli ove godine neće biti izostavljeni ni talentovana djeca iz likovnog i literarnog stvaravlaštva.

Cilj Festivala -Polazeći od činjenice da je razvijanje kreativnih sposobnosti i njihova afirmacija od posebnog značaja u procesu obrazovanja i vaspitanja djece, ovaj Festival okuplja darovitu djecu različite jezične i vjerske pripadnosti, što je od značaja za razvijanje uzajmanog razumijevanja i tolerancije.



TERMINI

Pravo učešća imaju djeca uzrasta od I do IX razreda osnovne škole sa područija Bijeljine,Ugljevika,Lopara i Pelagićeva. Sve osnovne škole su dobile detaljno obaveštenje o takmičenju.

- Prva audicija vokalnih solista će se održati 17.10.2023 godine u galeriji CZK “Semberija” sa početkom u 11 časova,

- Završna audicija će se održati 31.10.2023 godine u galeriji CZK “Semberija” sa početkom u 11 časova,(djeca koja su prošla prvu audiciju)

- radove za takmičenje iz likovnog I literarnog stvaravlaštva “Čarolija boja pisane riječi” se šalju do 02.11.2023 godine na biletarnicu CZK “Semberija” od 07č do 20č,

- Dodjela nagrada iz likovnog I literarnog stvaravlaštva će se održati 11.11.2023 godine  u galeriji CZK “Semberija” sa početkom u 11 časova,

- Generalna proba Festivala “Djeca pjevaju Semberiji” Bijeljina 2023 će se održati u 14:30 časova u velikoj Sali CZK “Semberija”,

- Gala koncert početak Festivala “Djeca pjevaju Semberiji” Bijeljina 2023 počinje u 17 časova u velikoj Sali CZK “Semberija”.



Organizator Festivala Dječiji Kulturni Centar Bijeljina

Umjetnički direktor Festivala i predsjednik stručnog žirija je kompozitor Jovan Adamov

Voditelj programa Branimir Rosić Leteća Gitara

Izvršni producent Festivala Blagiša Nikolić

 

Dječiji Kulturni Centar Bijeljina