„Ekološka nedjelja“ u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

„Ekološka nedjelja“ u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina


U sklopu godišnjeg programa rada JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina zaposleni u ovoj ustanovi zajedno sa mališanima koji je pohađaju organizuju „Ekološku nedjelju“ koja je ove godine počela 24. aprila i trajaće do 28. aprila ove godine.



U toku ovogodišnje ekološke nedjelje učestvuju svi objekti Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, kao i sve vrtićke grupe, kazala je Maja Perdan Ilić, pedagog u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina.



-Od najranijeg dječijeg uzrasta trudimo se da kod djece probudimo svijest o zdravoj okolini i da treba sačuvati našu planetu.  Učimo ih o reciklaži i o svemu onome što oni treba da znaju kako bi  živjeli u boljem i čistijem svijetu. Ove godine smo pripremili mnoštvo raznovrsnih aktivnosti, kao što su sadnja cvijeća, reciklaža, razvrstavanje otpada, kao i pozorišnu predstavu koju su odgledali u Centru za kulturu, ali i u svim našim objetima koja nosi naziv „Kićo u carstvu buba“, istakla je Maja Perdan Ilić i dodala da sutra starije i srednje vrtićke grupe iz njihovog vrtića odlaze na izlet u Teslić, te i da će se sutra na Trgu kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini održati centralna manifestacija kada će djeca obilježiti Dan planete Zemlje koju organizuju u saradnji sa Gradskom upravom Grada Bijeljina.



U objektu „Mali princ“ mališani su danas imali priliku da uživaju u predstavi i „Kartonskom bioskopu“, mališani u objektu „Plavi čuperak“ u maskenbalu za djecu, dok su u objektu „Neven“ u Patkovači u okviru aktivnosti „Cvijeće sadi, planetu nagradi“  mališani sadili cvijeće, a u objektu „Radost“ održana je aktivnost „U zdravom tijelu, zdrav duh“ gdje su mališanima u posjeti bili treneri iz školice sporta.



(Semberija Info)