Pozorište Semberija: Glumci vrijedni i tokom pandemije :: Semberija INFO ::

 

Pozorište Semberija: Glumci vrijedni i tokom pandemije


Pozorište "Semberija" Bijeljina radi gotovo dvije pune godine i tokom tog perioda bijeljinskoj publici predstavilo je mnoge kvalitetne predstave, a u planu je priprema dva komada - za odrasle i za djecu, rečeno je Srni u ovoj ustanovi kulture.

U gradskom teatru rekli su da su, od momenta kada je nastupila epidemija virusa korona, mnogi njihovi planovi, donekle, promijenjeni, ali se i dalje trude i rade da uz poštovanje svih epidemioloških mjera ljubiteljima pozorišne umjetnosti donesu nove komade.

Poštujući mjere, nastoje da, otkako je povećan broj zaraženih, uopšte ne održavaju predstave, ali se nadaju da će sve uskoro proći i da će moći da rade za veliki broj gledalaca - bez bojazni da će se neko zaraziti.

Pozorište "Semberija" u narednom periodu planira da pripremi dvije predstave - jednu za večernju publiku i jednu, prvu predstavu za djecu, a riječ je o komadima "Sada nije juli" i "Čudne zveri na proveri".

U Pozorištu napominju da u doba korone ne igraju ni koliko bi mogli, ni koliko bi htjeli, a uz to su i mnoga gostovanja otkazana.

Glumci, međutim, ističu da neprestano rade i spremaju se da će pandemija svakog dana prestati.

​Srna / Info Bijeljina