ATMOSFERA SA BIRAČKIH MJESTA U BIJELjINI: DOBRA IZLAZNOST GRAĐANA :: Semberija INFO ::

 

ATMOSFERA SA BIRAČKIH MJESTA U BIJELjINI: DOBRA IZLAZNOST GRAĐANA


Od sedam časova građani Bijeljine krenuli su put biračkih mjesta kako bi iskoristili svoje demokratsko pravo da glasaju. Kako je rekla predsjednik GIK Bijeljina Dijana Savić Božić, izlaznost birača je od  sedam do devet časova, veća nego ranijih izbora, te da je bez pristiglih podataka od sedam mobilnih timova i sa NN glasačkog mjesta, izlasnost 7,03 posto. Građansku dužnost u ranim jutarnjim časovima iskoristio je bračni par Šljivić.



- Komplikovana je situacija u cijelom svijetu, ali svima nama ostaje nada da će biti bolje. Oboje smo penzioneri i mi smo relativno zadovoljni, ali naša želja da naša djeca i unučad žive bolje u mirnoj i stabilnoj Republici Srpskoj“, rekli su Šljivići.



Pravo glasa iskoristio je i Milenko Maksimović uz poruku da je siguran da će rezultat opštih izbora donijeti sigurnost i prosperitet Republici Srpskoj i pozvao građane da iskoriste svoje pravo glasa.



Porodica Milice Lovrić, stigli su u ranim jutarnjim časovima na glasačkom mjestu sa jasnom porukom da je neophodno da se u što većem broju odazovemo na poziv da glasamo. 
- Porodično smo izašli da iskoristimo demokratsko pravo i svoj glas damo za našu, još jaču i stabilniju Republiku Srpsku. Uvjerena sam da će građani masovno izaći na izbore i da će glasati za ljude koji će se svim srcem boriti za politčku stabilnost i ekonomski razvoj Republike Srpske“, rekla je Milica Lovrić.



Da je obaveza svih građana da izađu na izbore, potvrdio je i Predrag Novaković uz poruku da je to način da izaberu ljude  za koje smatraju da će ostvariti njihove želje i ambicije.



Milan Dakić, takođe je obavio svoju građansku dužnost, a kako je istakao, „glasao je sa uvjerenjem da će Republika Srpska biti ekonomski jaka i politički stabilna“. 
- Građani Republike Srpske danas koriste svoje demokratsko pravo da, izlaskom na birališta, potvrde da smo svjesni značaja današnjeg dana. Uvjeren sam da će izlaznost biti odlična, jer naš današnji glas je glas za Republiku Srpsku, glas za sigurnu i prosperitetnu budućnost svih građana“, poručio je Dakić.



Porodično, na biračko mjesto stigla je i porodica Vojina Mitrovića, kako bi obavili svoju građansku dužnost.
- Očekujem veliku izlasnost i uvjeren sam da će naši građani glasati za stabilnost i dalji napredak Republike Srpske. Pozivam građane da u što većem broju izađu na izbore i glasaju za jaku Republiku Srpsku“, rekao je Mitrović.



Da je današnji dan, dan demokratije i dan kad na scenu stupa volja naroda, rekao je i Slaviša Vujanović.
- Ja sam već obavio svoju građansku dužnost i iskoristio pravo glasa, a od ovih izbora očekujem da Republika Srpska opstane, da bude politički stabilna i ekonomski snažna. Pozivam sve građane da u što većem broju izađu na svoja glasačka mjesta i biraju ljude koji će se boriti za sigurnu budućnost svih nas, a posebno mladih naraštaja“, rekao je Vujanović.



Građansku dužnost obavio je i Zlatko Maksimović sa suprugom, poručivši da svi treba da se pojavimo na biračkim mjestima i glasamo uspješnu i jaku Republiku Srpsku.



Dragana Kokanović Perić, takođe je iskoristila pravo glasa i istakla da da smatra da „građani Republike Srpske danas biraju ljude koji će se boriti za bolje sutra, za Republiku Srpsku“. 
- Pozivam građane da masovno izađu na svoja glasačka mjesta, da iskoriste pravo glasa, izaberu ljude koji znaju kako se voli, gradi i čuva Republika i svaki njen građanin. Svojim glasom danas, borimo se za bolje sutra svih nas“, poručila je Kokanović Perić.


Semberija info - O. Stjepanović