Skupština opštine Ugljevik: 16 pojedinaca i dva privredna društva dobitnici opštinskih priznanja :: Semberija INFO ::

 

Skupština opštine Ugljevik: 16 pojedinaca i dva privredna društva dobitnici opštinskih priznanja


Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su na današnjoj redovnoj sjednici prijedlog zaključaka o dodjeli priznanja zaslužnim pojedincima i privrednim društvima koje će im biti uručene na Svečanoj sjednici koja će biti održana uoči krsne slave opštine Ugljevik Svete Petke Paraskeve.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić rekao je da će se priznanja uručiti za 16 pojedinica i dva privredna društva.

Lazić je istakao da su odbornici podržali rješenje o davanju saglasnosti na cijene za isporuku toplotne energije i izrazio zadovoljstvo jer su cijene ostale iste kao i prethodne godine.

-Nije bilo povećanje cijena isporuke toplotne energije. Za korisnike grijanja stambenog prostora cijena iznosi 1,43 KM po metru kvadratnom bez PDV dok za korisnike grijanja poslovnog prostora cijena iznosi 2,75 KM po metru kvadratnom bez PDV-rekao je Lazić.

On je dodao da je za sve društvene ustanove, škole, niže potrošačke jedinice opštine Ugljevik, vjerske objekte i Policijsku stanicu Ugljevik cijena 1,43 KM bez PDV po metru kvadratnom.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je danas razgovarano i o problemima mještana Ugljevik Sela, Jablana, Sarije, Stari Ugljevik, Mezgraja Gaj i Mezgraja Kose usljed širenja Površinskog kopa Rudnika “Ugljevik”.

Perić je apelovao na rukovodstvo Rudnika i termoelektrane “Ugljevik”, nadležno ministarstvo, “Puteve Republike Srpske” i sve one koji su nadležni da se problemi vezani za neadekvatne uslove života stanovnika ovog područja kvalitenije rješavaju.

-Imovina stanovnika ovih područja je ugrožena zbog neadekvatnog rješavanja pitanja infrastrukture. Tražili smo još 2013. godine od rukovodstva Rudnika i termoelektrane “Ugljevik” da se ova pitanja rješavaju-naveo je Perić.

On je najavio podršku lokalne zajednice u vezi rješavanja problema stanovnika ugroženog područja.
Odbornici su usvojilli i prijedlog programa jesenje sjetve za 2023 godinu.

Zlatne medalje „Filip Višnjić” za krsnu slavu opštine Ugljevik biće uručene učenicima generacija,  Teodori Manojlović, Ivani Radić, Raji Todorović, Ljubici Đokić, Vuku Stankić, kao i Katarini Pajić, Katarini Radovanović, Ivani Jovičić i Slaviši Jović.  

Dobitnici Zlatne značke opštine Ugljevik su Ratko Đurković, Cvjetana Dragonjić, iz Ugljevika, Cvjetko Ćirić, Aleksandar Sofić, Stefan Đukić, Sara Mićić, Benović Goran, iz Ugljevik Sela kao i Auto škola „Cvale“  i Auto škola „Mile“.