BIJELjINA: ODRŽANA DJEČIJA SKUPŠTINA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: ODRŽANA DJEČIJA SKUPŠTINA



U Okviru Dječije Nedjelje, koja se ove godine održava  pod sloganom „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“, danas  je u  skupštinskoj sali Centra za kulturu ”Semberija” održana Dječija skupština. Članovi Savjeta učenika svih škola i Dnevnog centra, imali su priliku sjediti u skupštinskim klupama, saznati bitne detalje o funkcionisanju gradskog parlamenta  ali  i naučiti kako koristiti uslugu Dječije stolice.



- Skupština grada Bijeljina je jedna od rijetkih u BiH, koja ima dječiju stolicu i mislim da smo sa ovim Dječijim parlamentom otišli još jedan korak unaprijed u odnosu na sve ostale  parlamente u Bosni i Hercegovini. Ideja je da se se čuje glas najmlađih i da oni imaju priliku iznijeti neke svoje probleme, kao i kandidovati ideje koje bismo mi mogli formalizovati u neku obavezujuću formu. Ovo je pionirski poduhvat koji će svakako u narednim godinama biti podizan na još veći nivo, a mi smo naravno svaki dan tu,  ne samo kada je Dječija nedelja, da čujemo glas naših najmlađih, jer oni su naša budućnost”,rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.



Tokom Dječije Nedjelje, kroz niz niz  aktivnosti  promoviše  se svijest o pravima djece i potreba za njihovom zaštitom. Ovogodišnja manifestacija posebno se  fokusira  na ulogu obrazovanja u ostvarivanju prava djece i njihovom budućem prosperitetu, a sve aktivnosti se organizuju na inicijativu Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja „Otaharin“, uz podršku Skupštine Grada Bijeljine i Institucije Ombudsman za djecu RS.


Semberija info - S. Nikolić