Prijem za učesnike Festivala u kategoriji „Znanje“ :: Semberija INFO ::

 

Prijem za učesnike Festivala u kategoriji „Znanje“


Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je prijem za učesnike Festivala „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ u kategoriji „Znanje“, kao  i za najmlađe učesnike ovog ciklusa festivala.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Organizacionog odbora festivala Sreten Vučković i predsjednik Gradskog odbora SPKD „Prosvjeta“ Bijeljina profesor Slaviša Mikić.



Tom prilikom je ocijenjeno da su svi učesnici ovogodišnjeg ciklusa, jednog od najstarijih festivala u Republici Srpskoj i BiH, pokazali vrhunsko znanje, koncentraciju i sposobnost brzog razmišljanja u prepunim salama u kojima su se organizovala takmičenja.

„Vi ste pravi šampioni u znanju, jer ste pokazali da puno znate, da brzo razmišljate, da imate sposobnost koncentracije i brzine u davanju tačnih i preciznih odgovora“, istakao je gradonačelnik Petrović, najavivši novi ciklus Festivala „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ za februar naredne godine.

Najboljima u kategoriji „Znanje“, učenicima škola iz Dvorova, Velike Obarske, Velinog Sela i Amajlija gradonačelnik Petrović je uručio vrijedne nagrade, tablete i računare.



Profesor Slaviša Mikić, predsjednik Gradskog odbora SPKD „Prosvjeta“ Bijeljina izjavio je da je na ovom festivalu pobijedila Semberija, kako u oblasti znanja, tako i u oblasti pjesme i folklora.

„Očuvanje tradicije, kulture, narodnih običaja i našeg identiteta ostaje trajni zadatak za sve nas“, istakao je profesor Mikić.


 
Semberija info