POKLONI ZA MAJKE I BEBE U NEDJELjI CRVENOG KRSTA :: Semberija INFO ::

 

POKLONI ZA MAJKE I BEBE U NEDJELjI CRVENOG KRSTA


Povodom Svjetskog dana Crvenog Krsta i početak obilježavanja „Nedjelje Crvenog krsta“ (od 8. do 15. maja) sekretar CK Bijeljina Aleksandar Savić sa volonterima podijelio je danas poklon pakete majkama koje se trenutno nalaze na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo u JZU Bolnica „Sveti Vračevi“.


 
V.D. direktora bijeljinske bolnice prim. dr Mikajlo Lazić, specijalista dječije hirurgije i pedijatrije, zahvalio se članovima Crvenog krsta na lijepom gestu i ideji da se početak „Nedjelje Crvenog krsta“ obilježi upravo darivanjem mladih majki i novorođenčadi te da je osnovni cilj ovakvih akcija promovisanje istinske vrijednosti koje porodica ima i važnost rasta nataliteta.
 
Tradicionalna akcija ove godine nosi naziv „Porodica humanosti“ i samo je jedna u nizu aktivnosti koje provode u okviru ove sedmice.


 
„Donacija paketa predstavlja znak pažnje prema bebama koje su rođene u sedmici Crvenog krsta sa nadom da će sutra biti humani ljudi koji će doprinijeti našoj zajednici kao što mi pokušavamo zajedno sa našim volonterima. U paketima se nalazi oprema za bebe neophodna u prvim danima po rođenju a pored toga tu je i članska karta Crvenog krsta. To su naši budući članovi i volonteri“, rekao je on i dodao da je saradnja sa bijeljinskom bolnicom godinama na visokom nivou i već u narednom periodu planiramo novu aktivnost.
 
Pomoćnik direktora, prim. dr Nela Mitrović, specijalista pedijatrije, izrazila je zahvalnost u ime svih zaposlenih a prije svih, porodilja, koje su danas dobile poklon pakete.
 
„Ova akcija traje punih dvadeset godina. Nadamo se da će bebe rođene u ovoj sedmici biti humane, dobronamjerne i sa željom da svima pomognu, što i jeste svrha našeg življenja. Inače, od Nove godine u bijeljinskoj bolnici rođeno je 300 beba, juče još četiri a na godišnjem nivou na u našoj zdravstvenoj ustanovi svijet dođe oko 1.000 novorođenčadi. Trenutno na porodiljskom Odjeljenju je 11 majki sa novorođenčadima“, izjavila je dr Mitrović.
 
Podsjećamo, bijeljinska Bolnica organizovala je 30. aprila manifestaciju „Dan otvorenih vrata“ za sve zainteresovane trudnice. Tokom posjete desetak trudnica imalo je priliku da razgledaju naše porođajne sale i saznaju sve što ih zanima o činu rađanja. Naš stručni tim bio im je na raspolaganju da odgovori na sva pitanja i pruži podršku koja im je potrebna kako bi se osjećale sigurno i ugodno tokom porođaja. Ova aktivnost uvrštena je u kalendar redovnih aktivnosti.