​Predstavnici “Garde panteri” položili cvijeće na grob Ljubiše Savića Mauzera :: Semberija INFO ::

 

​Predstavnici “Garde panteri” položili cvijeće na grob Ljubiše Savića Mauzera


Izvor: Semberija info / S. Nikolić

U okviru obiježavanja 32. godišnjice Dana odbrane grada Bijeljina, predstavnici Udruženja veterana “Garda Panteri”, položili su vijence i cvijeće na spomen obilježje na mjestu gdje je ubijen komadant Garde Ljubiša Savić Mauzer.



Predsjednik Udruženja veterana "Garda Panteri" Petar Cvijetinović, rekao je da su u Udruženju ponosni na sve aktivnosti u odbrani grada, te da su uputili inicijativu gradskoj Skupštini i gradonačelniku da 31. mart bude datum od posebnog značaja za grad.

-To znači da ovaj dan treba da obilježava kabinet gradonačelnika, odnosno Gradska uprava i Skupština grada. Treba da prenosimo mladima sve što je bilo kako ne bi bilo zaboravljeno", istakao je Cvijetinović  i naglasio da  veterani ne podržavaju nikakve zločine i da treba da odgovara, svako ko je kriv.



Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Zoran Miljanović, podsjetio je da je Ljubiša Savić Mauzer bio organizator odbrane Semberije i veliki čovjek, te da srpski narod mora da mu bude zahvalan.

- Mi, njegovi saborci, prijatelji, familija, redovno se okupljamo na Dan odbrane da odamo poštu komandantu Garde i komandantu odbrane grada. Raduje me što se danas ovdje okupilo mnogo ljudi i dok god se ovako okupljamo, Ljubiša Savić Mauzer i ostali ratni heroji živjeće u našim srcima ,istakao je Miljanović.