Povodom 29. februara - Dana rijetkih bolesti :: Semberija INFO ::

 

Povodom 29. februara - Dana rijetkih bolesti


Zgrada Gradske uprave večeras je bila posebno osvijetljena povodom obilježavanja Dana rijetkih bolesti.
Filip Božić, u ime kabineta gradonačelnika Ljubiše Petrovića istakao je tim povodom da simboličnim osvjetljavanjem Gradske kuće bojama koje ukazuju na pažnju i saosjećajnost prema osobama koje boluju od rijetkih bolesti, grad Bijeljina učestvuje u obilježavanju Međunarodnog dana rijetkih bolesti.

“Nažalost , svjedoci smo da su osobe koje boluju od rijetkih bolesti u društvu često marginalizovane, iz raznoraznih razloga, ali je naša dužnost da sve njih prihvatimo i da zajednički učestvujemo u poboljšanju uslova njihovog života i na poboljšanja njihovog zdravlja. Ova svjetlost predstavlja doprinos da te osobe postanu još vidljivije, a i nama je ovo opomena da damo više značaja ovim osobama. Gradska uprava grada Bijeljina budžetom za ovu godinu predvidjela je da za socijalna davanja izdvoji oko 440.000 KM I taj novac će biti usmjeren za jednokratne pomoći. Naravno , prevashodno će se voditi računa da se pomogne onima koji boluju od neke teške bolesti, a jedan broj njih boluje i od neke rijetke bolesti”, kaže Filip Božić.



Selma Karadarević, u ime Saveza za rijetke bolesti, kaže da njena kćerka boluje od rijetke bolesti i ovo je, kako ona kaže, jedan vid skretanja pažnje društva na osobe koje boluju od rijetkih bolesti, uz obavezu društva da pomogne tim ljudima, a među njima ima i veliki broj djece.


 
Semberija info