Aktiv žena Sindikata RiTE Ugljevik uručio poklone za mališane na pedijatrijskom odjeljenju Bolnice “Sveti Vračevi” :: Semberija INFO ::

 

Aktiv žena Sindikata RiTE Ugljevik uručio poklone za mališane na pedijatrijskom odjeljenju Bolnice “Sveti Vračevi”


Povodom novogodišnjih i božićnih praznika Aktiv žena Sindikata Rudnika i Termoelektrane Ugljevik uručio je poklone mališanima na Odjeljenju pedijatrije u Bolnici  “Sveti Vračevi” u Bijeljini.
 
Pored igračke za svako dijete koje je trenutno smješteno na pedijatriji, Aktiv žena Sindikata RiTE Ugljevik uručio je načelnici Odjeljenja, dr Ivki Džuveleković, i vaučer za opremanje igraonice na ovom odjeljenju.
 
Predsjednica Aktiva Brižita Ivković istakla je da tokom praznika, koji su vrijeme darivanja, ne treba zaboraviti i one koji ih neće provesti u svojim domovima.


 
“Imali smo želju da damo naš skroman doprinos kako bi mališanima koji predstojeće praznike neće provesti kod svoje kuće uljepšali ove dane koji su i inače posvećeni djeci. Nastojali smo da i oni osjete duh praznika i barem nakratko zaborave na probleme, da im bar malo olakšamo boravak ovdje”, rekla je Ivkovićeva.
 
Dr Ivka Džuveleković, načelnica pedijatrije u bijeljinskoj bolnici zahvalila se za donaciju izrazivši želju da će ovaj gest pokrenuti i druge.
 
“Ovaj vaučer će nam biti značajan za opremanje igraonice na pedijatriji i nabavku novih igračaka. Lijepo je što su se članice Aktiva žena Sindikata RiTE toliko potrudile i izabrale poklone kao da lično poznaju svu djecu. Nadam se da će ovaj njihov humani gest pokrenuti i druge i da će ovo postati tradicija, kako bi naši mališani kroz igru barem nakratko zaboravili na igle i bijele mantile koji su trenutno dio njihove svakodnevice”, rekla je dr Džuveleković.


 
Iz Aktiva žena Sindikata RiTe Ugljevik pozvali su i druge da tokom cijele godine, ne samo za praznike, posvete pažnju mališanima koji se liječe na Odjeljenju pedijatrije u Bijeljini, ali i u drugim zdravstvenim ustanovama širom Srpske.