PU BIJELjINA: PREDSTAVLjENI REZULTATI RADA ZA NOVEMBAR :: Semberija INFO ::

 

PU BIJELjINA: PREDSTAVLjENI REZULTATI RADA ZA NOVEMBAR


U prostorijama Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su  predstavljeni rezultati rada tokom mjeseca novembra..

-Na području Policijske uprave Bijeljina u mjesecu novembru 2023. godine nadležnom tužilaštvu podnesena su 63 izvještaja, kojim je prijavljeno 61 lice, zbog osnova sumnje da su počinili 69 krivičnih djela. Od ukupnog broja prijavljenih lica, 58 je muškog i tri ženskog pola.  Evidentirano je osam  povratnika u izvršenju krivičnih djela, kao i dva maloljetnika u izvršenju krivičnih djela, muškog pola starosti od 16 do 18. godina života. Koeficijent ukupne rasvjetljenosti iznosi oko 86%, dok je koeficijent rasvjetljenosti po nepoznatom oko 62%”,naveo je načelnik PU Bijeljina Stjepan Terzić.
Kada je riječ o slučajevima narušavanja javnog reda i mira, tokom posmatranog perioda evidentirana su 32 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, zabilježeno je 47 prekršaja i 41 lice koja su ih počinila. Od navedenog broja izvršilaca 36 su muškog i pet ženskog pola, kao i 14 povratnika. Evidentirana su i tri maloljetna lica kao izvršioci prekršaja.
U saobraćajnim nezgodama koje su se u novembru dogodile na putevima u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina ,nije bilopogunulih lica.
-Najveći broj povrijeđenih su pješaci, 62 odsto, dok je broj najlakše povrijeđenih bio u kategoriji vozača putničkih vozila. Uprošlom mjesecu evidentirana 81 saobraćajna nezgoda, odnosno pet odsto više nego u novembru prošle godine. U 22 saobraćajne nezgode ,sedam lica zadobilo je teže, a 20 osoba lakše povrede", rekao je inspektor Sektora za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević.

Prema njegovim riječima, tri saobraćajne nezgode sa težim povredama evidentirane su u Bijeljini, dvije na području opštine Šamac i jedna na području Pelagićeva.

Sa pres konferencije je upućen i apel roditeljima da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotihničkih sredstava, da petarde nisu igračk,te da ne postoji bezopasna pirotehnika.
 
(Semberija info)