NOVOGODIŠNjA PROSLAVA: Zabava za djecu Dnevnog centra :: Semberija INFO ::

 

NOVOGODIŠNjA PROSLAVA: Zabava za djecu Dnevnog centra


Ovogodišnja Novogodišnja proslava, koja će biti održana danas, 28. decembra sa početkom u 12 časova u Dnevnom centru u Ulici Filipa Višnjića 217.  Bijeljina, ima poseban značaj, jer želimo stvoriti toplu i nezaboravnu atmosferu za djecu koja potiču iz ranjivih kategorija’’, najavljuju iz Udruženja ,,Centar za inetgrativnu inkluziju Roma i romkinja Otaharin’’.



Na skupu če govoriti izvršni direktor ovog Udruženja Dragan Joković, predstavnica Ombudsmana za djecu RS Jovanka Vuković i gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović.

-Želimo predstaviti priču o Dnevnom Centru kao vitalnom osloncu nade i razvoja za romsku djecu i sve mališane koji se suočavaju s izazovima siromaštva. Kroz sve ove godine, Dnevni Centar nije samo centar za djecu, postao je za mnoge dom, podršku i sigurno okruženje koje omogućava djeci da prevaziđu prepreke i ostvare svoj puni potencijal. Dnevni Centar pruža kontinuiranu edukaciju, podršku u učenju i razne programe, stvarajući temelje za izgradnju budućnosti. Za romsku decu, koje često susreću sistemsku marginalizaciju, Dnevni Centar predstavlja oazu gdje se osjećaju prihvaćeno, podržano i inspirisano da sanjaju velike snove.

Proslava Nove godine u Dnevnom Centru ne samo da donosi radost i osmjeh na lica djece, već ima dublje značenje. Za ove mališane, to je prilika da dožive zajedništvo, pripadnost i važnost u okviru šire društvene zajednice. Ova manifestacija postavlja temelj za izgradnju samopouzdanja, emocionalne sigurnosti i optimizma. Mi smo zahvaljući Udruženju iz Sarajeva ,,Ruku na srce”, zahvaljujući podršci Grada Bijeljina obezbijedili za svu našu djecu paketiće’’, preciziraju organizatori.