Zemljopisi: Novi kulturni događaj u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Zemljopisi: Novi kulturni događaj u Bijeljini



U Bijeljini se u četvrtak 28.12. u 19 časova u Praha pabu organizuje prvi alternativni kulturni događaj pod nazivom "Zemljopisi: Mjesto koje ne postoji". Ovaj događaj predstavlja i početak projekta Zemljopisi koji ima za cilj promociju savremene umjetnosti i kulture iz zemalja cijelog svijeta.

Zemljopisi su zamišljeni kao putovanje u mjestu: svakog mjeseca upoznajemo savremenu umjetnost i kulturu jedne zemlje uz pregled savremene književnosti, muzike i filma i niz onlineaktivnosti.

Planirano je da krajem svakog mjeseca tim Zemljopisa predstavlja posebno izabranu zemlju kroz razgovore o književnosti, muzički program i projekciju filma u Praha pabu. Uz želju da iznenade i zainteresuju publiku, upravo će se na samom događaju saznati koja zemlja je u fokusu narednog mjeseca.

Ulaz na događaj je besplatan, a agendu možete pogledati i na zvaničnoj Facebook stranici:
19:00 Film i kokice
20:30 - 21:00 Muzički prekidi stvarnosti
21:00 Dejt sa savremenom literaturom: Danilo Petrović, Bojana Panić, Nela Mađarac, Jelena Medan

Projekat Zemljopisi je nastao 2023. zajedničkom inicijativom grupe prijatelja i prijateljica kao želja za finim  informacijama, ali i kao odgovor na nedostatak raznolikosti kulturnog sadržaja. Projekat podržava Lokalna fondacija Bijeljina.