Narodni miting “Branimo Srpsku” - Narod brani svoje institucije i čuva Republiku Srpsku :: Semberija INFO ::

 

Narodni miting “Branimo Srpsku” - Narod brani svoje institucije i čuva Republiku Srpsku


Ovo je odluka naroda, da brani svoje institucije i Republiku Srpsku. Na kraju krajeva, narod je i stvarao Republiku Srpsku, izjavio je na velikom narodnom mitingu, pod nazivom “Branimo Srpsku”, večeras u Bijeljini Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.



 “Ono što je najsvetije u ljudskom rodu je život. Naši poginuli borci, koji su dali život za Republiku Srpsku, ne smiju biti izdati od bilo koga ko danas obavlja bilo kakvu funkciju, na bilo kojem nivou u Republici Srpskoj. Zbog toga ne dozvolimo da se bilo ko poigrava institucijama Republike Srpske. Odavde možemo da poručimo bjelosvjetskih hohštaplerima, ne mojte se igrati Republikom Srpskom, ne damo vam Republiku Srpsku, ne damo vam institucije Republike Srpske”, izjavio je Višković, nakon čega su velikim aplauzom u prepunoj dvorani Osnovne škole “Vuk Karadžić” podržane ove njegove riječi.



Radovan Višković je istakao da niko ovdje ne brani Milorada Dodika, jer je on dovoljno snažan i jak da se sam odbrani,  već se brani institucija Republike Srpske, institucija koja garantuje slobodu, da mirno živimo na ovim prostorima.



“Srpski narod je uvijek bio narod koji je širio ljubav, koji nije želio da učini nekome nešto nažao. Mi odavde šaljemo poruku i drugima u BiH, da mi ne želimo ništa loše drugima, već samo štitimo svoje i na to imamo pravo. Nikada nećemo sporiti ni drugima da štite svoje. Mi želimo da sačuvamo Republiku Srpsku i naše institucije. Ne možemo nakon 28 godina od rata, nakon 23.000 žrtava  da dozvolimo bilo kome da se igra sa onim što je krvlju plaćeno. Imovina Republike Srpske je crvena linija, dejtonska kategorija, naš grunt, naša očevina, naša imanja, naše šume i naše vode. Mi to nedamo nikome”, poručio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.



 Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da se ovakvim narodnim mitinzima brani Republika Srpska od raznih pritisaka  kojima je izložena, s namjerom da se unište i obesprave njene institucije.



“Kao odgovorni ljudi, predstavnici različitih politika, okupljeni zajedno, ali isto tako i kao predstavnici naroda koji ovdje živi,  mi smo pokrenuli ovakvu aktivnost da pokažemo da ta sinergija i jedinstvo između naroda i institucija postoji i svaki put kad je to postojalo, mi smo bili pobjednici”.



Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije izjavio je da na ovakvim skupovima narod pokazuje visok nivo patriotizma i ljubavi prema Srpskoj.



”Republika Srpska ima snažne institucije i jaku i odlučnu volju da zaštiti institucije i građane Srpske. Republika Srpska je stabilna i normalno će funkcionisati i u budućnosti, uprkos svim pritiscima i namjerama nekih da devastiraju Srpsku i da joj otimaju nadležnosti i prenose ih na nivo BiH. Institucije Republike Srpske sprovode politiku koja je u najboljem interesu Republike Srpske i svih ljudi koji u njoj žive”, istakao je Petar Đokić.



Milan Dakić, poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske izjavio je da razni bjelosvjetski moćnici pokušavaju narodu u Republici da pokažu kako će da živi i šta ovom narodu od imovine pripada.



“Na sve načine moramo da se borimo i da sačuvamo ono što Republika Srpska ima, pa i na ovakav način. Mi tražimo samo toliko da budemo ravnopravan entitet u Bosni i Hercegovini. Želimo, naravno, i da sačuvamo svoga predsjednika u Republici Srpskoj, ali i sve ono što smo stvarali i što danas imamo u Republici Srpskoj”, poručio je Dakić.

Narodnom mitingu u Bijeljini prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srpske, Alen Šeranić, Savo Minić, Vojin Mitrović, predsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić, narodni poslanici, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, čelnici lokalnih zajednica bijeljinske regije, predstavnici brojnih političkih partija i veliki broj građana. Mnogi od njih nisu mogli ući u prepunu dvoranu, već su kraj mitinga dočekali ispred sale.

(Semberija Info)