Milioneri ponovo u akciji, zasađeno pet sadnica Acer negundo - Pajavac :: Semberija INFO ::

 

Milioneri ponovo u akciji, zasađeno pet sadnica Acer negundo - Pajavac


Akcija pošumljavanja obilježena je 21. oktobra širom Bosne i Hercegovine. Dan je prošao u radnoj atmosferi u Bijeljini u velikoj volonterskoj akciji „Let's Do It – Million sadnica za 1 dan”. Više od 15 volontera je uprkos najavljenoj kiši i nepovoljnim vremenskim uslovima na većini lokacija, zajedničkim snagama zasadilo sadnice.


Još od samih početaka Let’s Do It-a u Bosni i Hercegovini, veliki broj volontera je dio akcija pošumljavanja širom naše zemlje pa je tako i ove godine u nekoliko gradova organizirana masovna akcije sadnje i pošumljavanja na kojima nam cilj i dalje samo jedno – zasaditi što veći broj sadnica kako bismo ispunili naš cilj – milion sadnica za jedan dan.

Ponosni smo što smo i ove godine obnovili zelene površine velikim broje sadnica.  

Akcija pošumljavanja “Let’s Do It – Milion sadnica za 1 dan je ekološki pokret kojeg je Let’s Do It tim u BiH započeo 2013. godine sa ciljem da našu planetu pošumi i podigne ekološku osviještenost njenih stanovnika. Do sada je ovaj pokret ujedinio 206 981 volontera i posađeno je 485 716 sadnica drveća

Ovogodišnje akcije sadnje “Let’s Do It – Milion sadnica za 1 dan” podržali su:

•          Zlatni sponzor: Class Plus Expert powered by INA i Energopetrol

•          Srebrni sponzor projekta: SARA voda i Eko život d.o.o.

 

“Zahvaljujemo se Gradskoj upravi Grada Bijeljina na podršci koja ni ovaj put nije izostala, kao i preduzeću A.D. “Komunalac” Bijeljina. Nama je velika čast što je i Bijeljina zajedno sa još nekim gradovima u BiH uzela učešće i četvrtu godinu za redom pokazala da imamo volju i želju da stvari mijenjamo na bolje i da ukažemo na značaj i potrebu za zelenim površinama u našem gradu , kao i   zaštiti  sadnica. Za ove četiri godine posađeno je blizu 170 stabala na teritoriji grada Bijeljina, a ovo je doprinos grupe entuzijasta i volontera našeg grada, koji su kao takvi u Bijeljini i prepozati, što nam je izuzetno drago,“ poručila je Helena Stojić koordinator volonter iz “Let’s Do It” tima iz Bijeljine.