DJECA IZ METOHIJE GOSTI GRADSKE KUĆE :: Semberija INFO ::

 

DJECA IZ METOHIJE GOSTI GRADSKE KUĆE


Uspješna saradnja Srbije i Srpske na projektu „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ traje već dvanaest godina. U Bijeljinu je 24. juna stiglo 46 djece iz kosovsko-metohijskih opština Goraždevac, Klina i Gračanica, a gradonačelnik Ljubiša Petrović danas je za njih upriličio prijem i podijelio im poklone.
 
- Kada pogledam sve vaše bezbrižne osmijehe preplavi me radost, jer znam da smo uradili nešto dobro. Uvijek nam je drago kada nas posjetite, a ja ću se potruditi da vam tu uslugu uzvratim u najskorije vrijeme, rekao je gradonačelnik Petrović obraćajući se djeci i svim prisutnima, zahvalivši se  gostima na posjeti, ali i porodicama domaćinima koje su ih u svoje domove primili.
 
Goraždevac je bratska opština, sa kojom je Povelju o bratimljenju Grad Bijeljina potpisao još prije deset  godina, a Darko Kolašinac, predsjednik privremenog organa opštine Peć sa sjedištem u Goraždevcu, je istakao zahvalnost na gostoprimstvu prema djeci iz ove opštine.


 
- Hvala svima koji su omogućili našoj djeci ovih nekoliko dana mira i bezbrižnsti, koji su im prijeko potrebni. Situacija na Kosovu i Metohiji je zaista teška, a napetost se osjeti u svim sferama života. Radujem se danu kada ćemo ponovo živjeti normalno i kada ćemo i mi ovako moći da dočekamo djecu i naše prijatelje iz Bijeljine - zaključio je Kolašinac.
 
Ovaj prijem odisao je bratskom ljubavlju, koji je upotpunilo izvođenje pjesme bijeljinskih gostiju iz Metohije „Pećka kandila“.
 
Među gostima, ove godine ponovo se našla i trinaestogodišnja Anđelina Pavlović iz Goraždevca, koja je istakla da je u ovom projektu učestvovala već četiri puta.
 
- Boravila sam u domaćinstvu devetočlane porodice Milenković, koja uskoro očekuje rođenje i svog desetog člana. Ta porodica je u goste prihvatila četvoro djece sa Kosmeta, uključujući i mene i stvarno mi je bilo predivno kod njih - rekla je Pavlovićeva ovom prilikom.

Milan Jandžiković, vaspitač iz Goraždevca, pohvalio je gostoprimstvo svih domaćina iz Republike Srpske, rekavši da je u Bijeljini organizovan topao doček i prijatan boravak.
 
- Ovo je bilo divno iskusto, ali mi ostaje žal što ovo gostoprimstvo trenutno ne možemo uzvratiti našim domaćinima istom mjerom, dodao je Jandžiković.