Treće mjesto za JUOŠ „Sveti Sava“ Bijeljina na regionalnom takmičenju u džudou - Male olimpijske igre Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Treće mjesto za JUOŠ „Sveti Sava“ Bijeljina na regionalnom takmičenju u džudou - Male olimpijske igre Republike Srpske


Učenici JU Osnovne škole „Sveti Sava“ koji treniraju džudo učestvovali su 4. aprila na regionalnom takmičenju u džudou u okviru Malim Olimpijskih igara Republike Srpske. Regionalno takmičenje je održano u Zvorniku a škola domaćin je bila JU Osnovna škola „Desanka Maksimović“ Čelopek.

Ovaj uspjeh za naš portal predstavio je zaduženi nastavnik Igor Solaković: „Naša škola nastupila je sa 12 takmičara, od 2. do 9. razreda. Takmičenje su vodile sudije Džudo saveza Republike Srpske. Borbe su trajale dva minuta. Prva mjesta na regionalnom takmičenju u džudou osvojili su učenici: Jovana Đurić, Slobodan Ćurčić, Goran Đurić, Marko Ristić i Nikola Tomić, druga mjesta su osvojili učenici: Pavle Macan, Nikola Nešković, Nikola Radovanović, Pavle Perušinović i Dušan Krunić dok su treća mjesta osvojili učenici: Selena Tomić i Vuk Radovanović. Pet učenika koji su osvojili prvo mjesto plasirali su se na republičko finale u džudou koje će biti održano u mjesecu maju u Laktašima. Svi učenici su zauzeli jedno od prva tri mjesta u svojim kategorijama. Bodovana su sva pojedinačna mjesta učenika i prema ukupnom plasmanu učenika naša škola je zauzela treće mjesto i dobila pehar. Bili smo najbolje plasirana škola iz Bijeljine.
 
 
Prvo mjesto u ukupnom plasmanu osvojila je JU Osnovna škola „Sveti Sava“ Zvornik a drugo mjesto JU Osnovna škola „Desanka Maksimović“ Čelopek. Na regionalnom takmičenju u džudou za Sembersku regiju učestvovalo je 11 škola iz Zvornika, Bijeljine, Ugljevika i Milića.