NOVIM STABLIMA ZAPOČELA AKCIJA “APRIL – MJESEC ČISTOĆE” :: Semberija INFO ::

 

NOVIM STABLIMA ZAPOČELA AKCIJA “APRIL – MJESEC ČISTOĆE”


Sadnjom novih stabala u Ulici Mučenika Romanovih danas je zvanično započela ovogodišnja akcija “April – mjesec čistoće”. Pored Gradske uprave Grada Bijeljina u organizaciji ove akcije će učestvovati brojne organizacije, udruženja građana, javne ustanove i privatna preduzeća. I ove godine je zadržan višegodišnji koncept koji podrazumijeva uključivanje što većeg broja učesnika kako bi se popravila kolektivna svijest o značaju čistog i zdravog životnog okruženja.



Danas je zasađeno 150 sadnica od čega je 30 na mjesto starijih i od strane vandala oštećenih stabala dok su sa ostalih 120 sadnica pokrivene nove površine gradskog zemljišta.



- Mi smo jedno od rijetkih ekoloških udruženja na području Semberije koje posljednjih godina aktivno radi na ozelenjavanju svoje mjesne zajednice. Pričinjava nam zadovoljstvo da smo ove godine po prvi put dio šireg kruga ekoloških organizacija iz našeg grada koje je okupila Gradska uprava Grada Bijeljina. Svi mi zajedno ćemo dati svoj doprinos tokom akcije “April – mjesec čistoće” da Bijeljinu učinimo što ljepšim mjestom za život. I taj napor neće stati sa posljednjim danom mjeseca aprila”, rekao je Elvir Ibrišimović, potpredsjednik Udruženja “Eko zeleni Drina – Janja”, napomenuvši pri tome da je ovo udruženje tokom 2022. godine na području MZ Janja zasadilo najviše drveća u BiH te izrazivši očekivanje da će Grad Bijeljina u skorijoj budućnosti postati “najzelenija” lokalna zajednica u BiH.

I izvan akcije “April – mjesec čistoće”, u jesenjem periodu Gradska uprava Grada Bijeljina već nekoliko godina sprovodi projekat “Green Bijeljina” koji ima za cilj povećanje broja stabala drveća i povećanje parkovskih površina na području Bijeljine.