Područna privredna komora Bijeljina: Predstavljen projekat „Korporativni Veb identitet privrede” :: Semberija INFO ::

 

Područna privredna komora Bijeljina: Predstavljen projekat „Korporativni Veb identitet privrede”


Područna privredna komora Bijeljina organizovala je danas prezentaciju Projekta pod nazivom „Korporativni Veb identitet privrede“, koji realizuje zajedno sa Fakultetom poslovne ekonomije Bijeljina i Odsjekom za lokalni ekonomski razvoj Grada Bijeljina. 



Slavica Marković, direktor Područne privredne komore Bijeljina, navela je da ovaj projekat  koji podrazumijeva izradu besplatnih veb sajtova za privredna društva, ima za cilj da pomogne njihov razvoj, bez obzira na djelatnost i kapacitete preduzeća. 



- Imajući u vidu da je digitalizacija veoma važna u današnje vrijeme i pretražujući naše baze privrednika u Bijeljini, mi smo vidjeli da gotovo 300 privrednih društava ne posjeduje svoje internet stranice. Mi smo odlučili da kroz ovaj  projekat pozovemo privredna društva koja nemaju internet prezentaciju i da im u saradnji sa našim partnerima Gradom Bijeljina i Fakultetom poslovne ekonomije, odnosno studentima koji tu studiraju,  napravimo veb stranice. Ovo je tek jedan početni korak, a imajući u vidu da digitalizacija uzima sve veći značaj u poslovanju privrednih društava, ovim želimo da podstaknemo privredna društva da razmišljaju o važnosti prezentacije na internet stranicama”, istakla je Markovićeva.

Dekan Fakulteta poslovne ekonomije, prof. dr Vesna Petrović, ovom prilikom je izrazila zadovoljstvo što je Fakultet, na inicijativu Područne privredne  komore  Bijeljina, pozvan da bude partner u ovom Projektu.



- Naši studenti sa četvrte godine  će u okviru predmta elektronsko poslovanje, na časovima vježbi, učestvovati u izradi veb sajtova za privredne subjekte koji su se prijavili na ovaj Javni poziv i mislim da je ovo izuzetna prilika za naše studente da povežu svoja teoretska znanja sa praksom i da rade na konkretnim primjerima”, rekla je Petrovićeva.


​Semberija info - S. Nikolić