Policijska uprava Bijeljina obilježila Dan policije - Policija je garant sigurnosti Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina obilježila Dan policije - Policija je garant sigurnosti Republike Srpske


Povodom dana Policije Republike Srpske  danas je služen parastos i položeni su vijenci i cvijeće na Spomen - obilježje poginulim pripadnicima policije u proteklom Odbrambeno - otadžbinskom ratu.



Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina istakao je tom prilikom da je Policijska uprava Bijeljina u proteklim danima realizovala niz aktivnosti i sadržaja povodom Dana policije.



“U protekloj sedmici organizovali smo dobrovoljno darivanje krvi naših službenika u saradnji sa Transfuzijom krvi, želeći na taj način da iskažemo humani aspekt naše profesije. Za najmlađe sugrađane, djecu predškolskog uzrasta, organizovali smo ,,Dan otvorenih vrata”, nastojeći da im na svojstven način, prihvatljiv njihovom uzrastu, približimo policijsku profesiju. Organizovali smo i prijem za naše penzionere i rodbinu poginulih pripadnika MUP-a RS, želeći na taj način da odamo dužnu poštu onima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, odnosno da se zahvalimo onima koji su svoj radni vijek proveli u policijskoj službi. Danas ovdje minutom ćutanja i parastosom odajemo dužnu počast i sjećamo se poginulih pripadnika MUP -a RS, uz naš zavjet da ćemo i dalje predano raditi na očuvanju Republike Srpske, unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova RS i na očuvanju bezbjendosti naših građana”, poručio je Stjepan Terzić.



Ratomir Draganić, ratni komandant Četvrtog odreda Specijalne brigade policije izjavio je da na današnji dan obilježavamo  trideset i jednu godinu od osnivanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.



“Pripadnici MUP-a RS u tom ratnom periodu su dali veliki doprinos za stvaranje Republike Srpske i mnogo naših saboraca je dalo svoje živote za Republiku Srpsku, zajedno sa pripadnicima Vojske Republike Srpske. MUP RS je u ovim vremenima garant sigurnosti Republike Srpske i svakodnevno, iz mjeseca u mjesec, jača. Tako treba da bude i u narednom periodu. Oni za svoj rad treba da budu adekvatno nagrađeni, ali i osposobljeni da brane Republiku Srpsku, ukoliko to bude trebalo u nekom narednom periodu. Mi se nadamo da se rat nikada više neće ponoviti”, istakao je Ratomir Draganić.

(Semberija Info)