GRAD BIJELJINA: SASTANAK PETROVIĆA I MILIČEVIĆA :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELJINA: SASTANAK PETROVIĆA I MILIČEVIĆA


U Bijeljini je održan sastanak delegacije opštine Teslić, na čelu sa načelnikom Milanom Miličevićem i gradonačelnika Ljubiše Petrovića sa saradnicima. Teme razgovora, između ostalog, kako je rečeno na konferencijiza novinare, bile su posvećene problemima lokalnih zajednica. Gradonačelnik Ljubiša Petrović je istakao je problem poskupljenja električne energije koji se odražava na sistem potrošnje ulične rasvjete.
 
-Ovaj problem smo iznijeli i na sjednici Saveza opština i gradova, jer ovo je problem svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, kako bismo pronašli najbolja rješenja. Aktuelna tema je svakako i punjenje budžetalokalnih zajednica, gdje smo, bar što se tiče Bijeljine, doživjeli pad u prihodima od PDV-a”, rekao je Petrović  i dodao da će se svi problem delegirati  Savezu opština i gradovaRS.
Načelnik Teslića Milan Miličević je rekao da se od rješavanja ovih problema neće odustati i da će se si problem delegirati Savezu opština i gradova.
 
-Problemi su prisutni  u svim lokalnim zajednicama u RS, bez obzira koja je politička opcija u pitanju”, rekao je Miličević i apelovao na Savez opština i gradova RS da se pronalazi rješenje za navedene problemelokalnih zajednica.
Na pitanje o opozivu gradonačelnika Petrovića, rekao je da se u SDS-u računa na pobjedu i pozvao građane da izađu na referendum i glasaju po svojoj savjesti.  
 
-Probemi o kojima smo razgovarali, a koje imaju sve lokalne zajednice, možda je najbolji odgovor na pitanje, jer se odnose na dugoročne, a ne kratkoročne planove”, rekaoje Miličević.