MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA 23. MARTA :: Semberija INFO ::

 

MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA 23. MARTA


Sjednica Skupštine grada biće održana 23. marta, a na dnevnom redu, za sada je navedena 41 tačka dnevnog reda. Nakon međustranačkom sastanka, kom nisu prisustvovali predstavnici Gradske uprave, SDS-a i PDP-a, predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević rekao je da su materijali u Stručnu službu, za januarsku i februarsku, dostavljeni tek prije dva dana.

-Po dostavljanju materijala smo krenuli sa pripremom, a na međustranački sastanak su uredno pozvani gradonačelnik, članovi Kabineta gradonačelnika i predstavnici svih parlamentranih partija, ali se nisu odazvali predstavnici SDS-a i PDP-a, kao ni gradonačelnik sa sardnicima, kao predlagač značajne većine tačaka koje su na dnevnom redu. Uvidom u materijale, može se vidjeti da je na dnevnom redu i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništvu Grada Bijeljina u naselju “GTC”, a ovaj materijal je stajao na stolu gradonačenika od januara. Skupština će odmah poslati poziv za redovnu 20. sjednicu Skupštine, a usaglasili smo se, zbog obimnosti materijala koje treba analizirati, da se održi 23. marta. Mnogo je odluka koje na ozbiljan način utuču na živote građana i grada, te je potrebno dodatno vrijeme da se materijali analiziraju, kako bi se donijele adekvatne odluke”, rekao je Đurđević. On je dodao da je “evidentno da nedolazak svih na međustranački sastanak, ne postoji želja ni volja da se neke stvari, koje su u interesu sugrađana, pronalazi zajedničko rješenje”.



-Dostavljanjem skupštinskih materijala prije dva dana, vidi se da je tempirano pred postpupak opoziva, a to ne treba da ima veze sa radom institucijama”, rekao je Đurđević i u ime koalicionih partnera poručio sugrađanima da će Skupština usvojiti sve odluke koje su u interesu grada i šire društvene zajednice.

-Sve odluke koje su u interesu građana i grada biće usvojene, bez obzira ko je predlagač”, rekao je Đurđević. Na pitanje, šta će biti sa dva miliona KM od Vlade RS za ruralni razvoj, Đurđević je rekao da će ta sredstva i pored svih opstrukcija u prehodnom periodu, biti korištena za nastavak asfaltiranja makadamskih puteva i postavljanje LED rasvjete.

-Dokumentacija se priprema, Agrarni fond će nastaviti sa tim aktivnostima, kao što je već rađeno, a projekat će početi da se realizuje nakon kampanje za opoziv gradonačelnika. Ovo je projekat koji je u interesu naših sugrađana i koji ostaje građanima Semberije”, zakjučio je Đurđević.

(Semberija Info)