VRTIĆANCI OBILjEŽAVAJU EKOLOŠKU NEDJELjU :: Semberija INFO ::

 

VRTIĆANCI OBILjEŽAVAJU EKOLOŠKU NEDJELjU


U skladu sa Godišnjim programom rada,  Dječiji vrtić ,,Čika Jova Zmaj“ će i ovog proljeća provesti brojne aktivnosti  s ciljem razvoja ekološke svijesti i kulture kod najmlađih. Ekološka nedjelja će, u periodu od  petog do devetog aprila 2021., biti obilježena u svim objektima ove predškolske ustanove u Bijeljini, Dvorovima i u Janji- Novo naselje.
 
Manifestaciju su započeli mališani koji borave u centralnom objektu, objektu ,,Mali princ“ u Ulici Svetog Save 9, koji su pohađali reciklažnu radionicu pod nazivom  ,,Prazne flaše i poklopci za sve su gnjavaža, a za nas su izvor sreće, to je reciklaža“.
 
Drugog dana manifestacije, u utorak, šestog aprila, mališani vrtića ,,Plavi čuperak“, koji se nalazi u Ulici Josifa Marinkovića broj 13, u dvorištu će saditi cvijeće, a akciju su nazvali ,,Jedan cvijet za ljepši svijet“.
 
Tog dana mališani iz vrtića ,,Radost“ispisivaće ekološke poruke, a zatim će, u želji da utiču na buđenje ekološke svijesti kod građana, odšetati do Gradskog parka gdje će te poruke ostavljati. Za to vrijeme mališani vrtrića ,,Sunce“ u Dvorovima će na reciklažnoj radionici učiti kako da dođu ,,Od flaše i plastične čaše do igračke naše“.
 
U srijedu će mališani koji pohađaju vrtić ,,Mali princ“saditi cvijeće u dvorištu, njihovi drugari u vrtiću ,,Radost“ obilježiće ,,Svjetski dan zdravlja“.  U četvrtak je izložba eko igračaka koje su djeca napravila sa svojim roditeljima, a njihovi drugari u Janji učiće da prave cvjetove od plastičnih flaša.
 
U petak, devetog aprila, mališani vrtića ,,Mali princ“ uživaće u pozorišnoj predstavi ,,Zunzarina palata“.
 
-Tokom Ekološke nedjelje održavamo niz kreativnih radionica u svim objektima našeg vrtića, vaspitači sa mališanima razgovaraju o načinima na koje se sve može sačuvati životna sredina, a djeca se kroz priče, pjesme i igrice upoznaju sa pojmom ekologije“, navodi direktor Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović ističući da sve što se nauči u najranijem djetinjstvu ostaje kao kvalitetno znanje za zreliji uzrast.