Udruženje mladih Bijeljina: Humanitarni bazar za Sergeja Vasića iz Amajlija :: Semberija INFO ::

 

Udruženje mladih Bijeljina: Humanitarni bazar za Sergeja Vasića iz Amajlija


Humanitarni bazar na trgu u centru grada, za liječenje malog Sergeja Vasića iz Amajlija, organizovalo je Udruženje mladih Bijeljina. Anđela Janjić, ispred Udruženja mladih pozvala je sugrađane da se odazovu u što većem broju, kako bi podržali ovu humanu akciju.

-Na štandovima, po simboličnim cijenama, prodajemo poklon bonove naših sponzora, kolačiće, rukotvorine i crteže naših najmlađih sugrađana, a tu je i kutija za dobrovoljne priloge”, rekla je Janjićeva i naglasila da je ponosna i zahvalna, ne samo na odzivu sponzora, nego i sugrađana.



-Posebnu zahvalnost upućujem našim najmlađim sugrađanima iz vrtića “Petar Pan”, “Vini Pu” i Čika Jova Zmaj” koji su svojim rukotvorinama podržali akciju”, naglasila je Janjićeva i dodala da će ovo biti jedna u nizu humanitarnih akcija koje organizuje udruženje. Takođe , Petar Ilić se u ime Udruženja mladih Bijeljina zahvalio svim građanima koji su dali doprinos za organizovanje humanitarng bazara.

-Obezbijeđeno je više od 200 poklon bonova u vrijednosti od 30 do 100 KM, koje prodajemo po simboličnim cijenama od 10 KM, plus koliko je ko u mogućnosti da donira, za liječenje malog Segeja, čijim roditeljima je na godišnjem nivou potrebno 50 do 60. 000 KM. Mi ćemo, naravno, u dogovoru sa Sergejevim roditeljima konstantno raditi na organizovanju pomoći za liječenje njihovog djeteta”, rekao je Ilić i naglasio da kao Udruženje planiraju da pokrenu inicijativu da se jedan, do dva posto, od prihoda igara na sreću, uplaćuje u Fond solidarnosti, kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć potrebna.

- Takođe, Udruženje ima pravo da pokrene i humanitarni broj, tako da, ukoliko to usaglasimo sa roditeljima, aktiviraće se i broj putem kog ćemo pomoći Sergeju i njegovim roditeljima”, rekao je Ilić uz želju da se Sergej Vasić oporavi.
 
Semberija info