OTVOREN DRUGI „BN KLASIK FEST“ :: Semberija INFO ::

 

OTVOREN DRUGI „BN KLASIK FEST“


Večerašnjim nastupom beogradskog pijaniste Nevena Šobajića otvoren je festival klasične, umjetničke muzike „BN Klasik fest“. Ovogodišnji , drugi po redu festival trajaće od sedmog do desetog marta. Organizatori su Grad Bijeljina i UPMRS „Muzika Arto“.

Specifičnost ovog muzičkog događaja leži u činjenici da festival ima edukativni karakter, te da na jednom mjestu okuplja učenike, studenate, profesore muzičkih škola i Akademija iz Republike Srpske i regiona, a sve sa idejom afirmisanja mladih talenata i kulture putem klasične muzike.

Savjetnik Gradonačelnika, Radoslav Ostojić istakao je kako je Grad Bijeljina sa ponosom i ove godine organizator ovog događaja, izuzetno važnog za pozicioniranje Bijeljine na kulturnoj mapi Republike Srpske.

-Ulaganje u kulturu se ubraja u red najprioritetnijih ulaganja u svakoj lokalnoj zajednici“, rekao je Ostojić i pojasnio da, prihvatanjem uloge jednog od organizatora događaja poput „BN Klasik festa“, Grad Bijeljina nastoji ozbiljnu muziku približiti svim njenim ljubiteljima u Semberiji.



Zahvalivši Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem na podršci u organizaciji festivala, magistar Aleksandra Radosavljević, profesor klavira u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini, istakla je kako su manfestacije poput ove idealna prilika da se publika pobliže upozna sa velikim imenima klasične muzičke scene kao što su Vladimir Marković, Nikola Peković, Sanel Redžić,  Nataša Mitrović, Aleksandra Radosavljević, Arsen Čarkić, Nenad Kačar, Dejan Janković, Milena Zelenović, Dragana Đurić i Julijana Šulović.

Ulaz na sve festivalske događaje je besplatan.
 
Semberija info