ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ SE POVLAČI IZ TRKE :: Semberija INFO ::

 

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ SE POVLAČI IZ TRKE


U redakciji „Semberskih novina“ privodi se kraju tehnički dio poslova oko manifestacije Izbor sportiste godine Grada Bijeljina za 2023. godinu. Tokom prethodnih desetak dana pojedinci, klubovi i sportske organizacije slali su svoje prijedloge u propisanim kategorijama.

Jedan od prijedloga stigao je od Područnog košarkaškog saveza Bijeljina. Oni su u kategoriji „Najuspješniji sportski radnik“ predložili Aleksandra Đurđevića, predsjednika Košarkaškog saveza Republike Srpske i aktuelnog predsjednika Skupštine grada Bijeljina. Predlagači su svoj prijedlog potkrijepili tvrdnjama da je kandidat, od momenta kada je u aprilu 2021. godine preuzeo poziciju prvog čovjeka Košarkaškog saveza uradio mnogo na njegovoj stabilizaciji, ali i finansijskoj podršci košarkaškim klubovima u Republici Srpskoj, koja se najprije vidi po osiguranim sponzorstvima za Prvu, i mušku i žensku ligu Republike Srpske u košarci.



Međutim, danas je na redakcijski mejl za stručni žiri stigla reakcija Aleksandra Đurđevića u kojem stoji:

-Poštovani, informisan sam od strane Područnog košarkaškog saveza Bijeljina da sam od strane njih jednoglasno kandidovan kao prijedlog za sportskog radnika godine. Želim na početku istaći da su mi ukazali veliku čast time što su me jednoglasno kandidovali i da im se na tome od srca zahvaljujem. Sa druge strane, želim informisati stručni žiri da odustajem od navedene kandidature. Ne ulazeći u analizu sportskih rezultata i postignuća, mišljenja sam da ne trebam biti kandidat za bilo kakvu gradsku nagradu i priznanje sve dok se nalazim na funkciji na kojoj se nalazim i da je to u ljudskom smislu jedini ispravan potez“.

(Semberija info)