Zabrinuti smo zbog takozvanog defilea :: Semberija INFO ::

 

Zabrinuti smo zbog takozvanog defilea


Zabrinuti smo takozvanim defileom povodom 1. marta Dana Republike Bosne i Hercegovine u Brčko koga Republika Srpska ne priznaje, te nas još više brine činjenica da je na čelu defilea Sanin Musa, pripadnik odreda El Mudžahid, za koga se sumnja da je počinio monstruozne zločine nad Srbima u Vozući'', navedeno je u saopštenju za javnost Udruženja veterana Garda Panteri, Udruženja veterana Peša Brčko, Udruženja veterana Mandini Lavovi i Udruženja Tobutski Sokolovi.
 
Prema njihovim tvrdnjama, Sanin Musa je u posljednje vrijeme na društvenim mrežama iznosio laži o naoružavanju srpskog naroda otcjepljenju Republike Srpske i mnoge druge laži, što je dovelo do radiklizacije stanovništva.

​-Prateći društvene mreže i komentare, jasno nam je da spremaju provokacije ratnim zatavama i obilježjima tzv. Armije BiH i da u Brčko dolaze puni mržnje. Svoj dolazak u Brčko najavljuju navijačke grupe, ekstremni elementi bliski radikalnom Saninu Musi i njegovim stavovima. Brčko je multietnički grad u kome nikad poslije rata nije bilo nacionalnih tenzija. Defile sa ratnim obilježjima Armije BiH ugroziće međunacionalne odnose u gradu. Očekujemo da brčanaska policija zabrani defile i tako izbjegne neželjene incindente. Svako ima pravo doći u Brčko i ibilježiti šta poželi, ali niko nema pravo provocirati'', precizirano je u saopštenju za javnost Udruženja veterana Garda Panteri, Udruženja veterana Peša Brčko, Udruženja veterana Mandini Lavovi i Udruženja Tobutski Sokolovi, a koje dosrtavljeno medijima.