PU BIJELjINA: TOKOM PROTEKLE GODINE EVIDENTIRAN 71 ILEGALNI MIGRANT :: Semberija INFO ::

 

PU BIJELjINA: TOKOM PROTEKLE GODINE EVIDENTIRAN 71 ILEGALNI MIGRANT


Tokom 2023. godine, na području koje operativno pokriva PU Bijeljina, evidentirano je 906 krivičnih djela, a nadležnim tužilaštvima je podneseno 760 izvještaja protiv 832 lica, rekao je na konferenciji za novinare načelnik PU Stjepan Terzić i dodao je oko 89 odsto krivičnih djela rasvijetljeno, dok je po nepoznatom izvršiocu rasvijetljenost krivičnih djela oko 74 odsto.

-Po strukturi krivičnih djela najveći broj je iz oblasti opšteg kriminaliteta, 740 krivičnih djela. Među krivičnim djelima koja su izazvala veću pažnju javnosti u protekloj godini su tri krivična djela protiv života i tijela, od kojih je jedno teško ubistvo, jedno ubistvo i ubistvo u pokušaju, a sva tri krivična djela su rasvijetljena”, rekao je Terzić. U oblasti privrednog kriminaliteta evidentirana su 73 k.d., podnesena su 43 izvještaja protiv 80 lica, a kako je istaknuto na konferenciji, ukupna materijalna šteta iznosi preko 4, 8 miliona KM.

-Na području PU Bijeljina, tokom protekle godine, evintirano je 227 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, od čega 56 k.d. i 171 prekršaj.  Evidentirano je i 490 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u kojma je 616 izvršilaca počinilo 680 prekršaja”, rekao je Terzić i dodao da je otkriven i evidentiran 71 ilegalni migrant. U ime PU Bijeljina, Terzić se zahvalio na saradnji koja je, kako je rekao, bila korektna tokom protekle godine i izrazio očekivanje da će mediji nastaviti sa objektivnim izvještavanjem u cilju pravovremenog i objektivnog informisanja građana.
Semberija info